Spinaziesalade met aardbeien, feta en pijnboompitten

door | 22 mei 2019 | kaas, lunch, recept, salade, snel, vegetarisch

Vandaag lekker een vrije dag. Ik heb Free met de fiets naar school gebracht en opgehaald. Nu kan het nog! Volgend jaar gaat hij naar de middelbare school, dan zal ’t wel niet meer mogen…
Op ’t schoolplein -ik moest nog even wachten tot ze naar buiten kwamen- stond ik al een beetje over de lunch na te denken. Omdat ik voor het team-uitje van gisteren toch geen geen spinazie-feta hapjes had gemaakt, had ik nog een zak spinazie en een pakje feta in de koelkast liggen. En ik had ook nog een bak aardbeien in de koelkast! Nou, één en één en één is drie, natuurlijk: spinaziesalade met aardbeien en feta. Ik moest er alleen nog even pijnboompitten bij halen. En omdat Free niet zo van van feta houdt, heb ik er een bol mozzarella bij gekocht: dat vind ‘ie zó lekker!
Hij heeft me gezellig geholpen: de aardbeien schoongemaakt terwijl ik de dressing stond te maken. Hij plukte de mozzarella in stukjes, terwijl ik de pijnboompitten aan het roosteren was. En daarna heeft hij zelf zijn eigen bord opgemaakt voor op de foto. Hij heeft dapper wat feta geprobeerd, maar vond het echt niet lekker. En de spinazie (of eigenlijk: de dressing) vond ‘ie ook niet zo… Maar zijn aardbeien en mozzarella vond hij heerlijk! Die heeft hij helemaal op.
Voor mezelf heb ik een bordje zonder mozzarella (met alleen feta) gemaakt. Héérlijk!

Ingrediënten
1/2 zak gewassen spinazie (150 gram)
1 bak aardbeien (400 gram)
1/2 blok feta (100 gram)
1 bol mozzarella – optioneel
3 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels witte balsamico-azijn
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel honing
1 theelepel mosterd
zout en peper

Bereiding
Was de spinazie, indien nodig. Ik koop bij voorkeur gewassen spinazie, dat scheelt een hoop werk.
Was de aardbeien en maak ze schoon: verwijder het kroontje en snij grote aardbeien doormidden.
Maak een dressing door de witte balsamico-azijn, olijfolie, mosterd en zout en peper goed door elkaar te kloppen met een vork. Doe de sla in een kom en giet de dressing erover. Hussel goed, zodat alle blaadjes bedekt zijn met een laagje dressing.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Blijf erbij en schud ze regelmatig om. Als de pitten mooi goudbruin zijn, doe ze dan over in een schaaltje, zodat ze niet alsnog verbranden.
Snij de feta in kleine blokjes. Pluk de mozzarella in stukjes.
Doe een schep spinazie-salade op een bord en verdeel er een flinke schep aardbeien over. Verdeel de feta en/of de mozzarella erover. Maal er wat zout en peper over en strooi er tot slot een eetlepel geroosterde pijnboompitten over.

Eet smakelijk!

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *