Freddie Mercury’s kip-kerrie-salade

door | 24 nov 2019 | brood, kip, lunch, recept, salade, saus, snel

24 november… vandaag is het 28 jaar geleden dat Freddie Mercury overleed aan de gevolgen van AIDS. Daarom heb ik vandaag een recept uit mijn Freddie Mercury kookboek gemaakt: Coronation Chicken!
Volgens Peter Freestone, de personal assistent én kok van Freddie (en de schrijver van “Freddie Mercury’s Royal Recipes“) stond dit gerechtje op tafel bij élk van Freddie’s feestjes. Omdat het lekker makkelijk is en omdat het gewoon héérlijk smaakt! Het originele recept voor Coronation Chicken, zoals geserveerd in 1953 bij de kroning van Koningin Elizabeth, staat ook in het boek. Maar Peter heeft een súper-makkelijke versie gemaakt.

Wij aten dit op een stokbroodje als lunch. Maar je kunt het natuurlijk ook perfect op een toastje eten. Of bijvoorbeeld als een voorgerechtje. Geen idee hoe het geserveerd werd op Freddie’s feestjes, dat staat er niet bij in het boek.
De kipfilets had ik gisteravond al gekookt in kippenbouillon. Daarna in de bouillon af laten koelen en ’s nachts in de koelkast bewaard. De hoeveelheid is voldoende voor 2 royaal besmeerde baguettes (een halve baguette per persoon). Omdat dochterlief geen kip-salade wilde (want die is natuurlijk niet vegetarisch), hebben we nog één portie over. Lekker voor later.

Ingrediënten
2 gekookte en afgekoelde kipfilets
4 flinke eetlepels mayonaise
2 eetlepels abrikozenjam
1/2 theelepel milde currypasta (tikka masala) [*]
een paar takjes peterselie
2 afbak-stokbroodjes.

Bereiding
Verwarm de oven voor. Bak de baguettes af volgens de aanwijzing op de verpakking.

Roer de mayonaise, abrikozenjam en de curry pasta goed door elkaar.
Trek het kippenvlees uit elkaar (met twee vorken, of gewoon met je vingers).

Roer de kip en de fijngeknipte peterselie door het curry-mayo-mengsel, tot alle kip is bedekt.

Schep de kipsalade royaal op het gebakken (stok)broodje.

Eet smakelijk!

[*] LET OP: Niet alle currypasta’s zijn geschikt om rauw te eten. Kijken even goed op de verpakking als je curry pasta koopt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *