Jeeeeeej! Weekend! Paasweekend, zelfs! Lekker extra extra extra lang, want ik heb de dinsdag (Derde Paasdag) ook vrij genomen, zodat ik 5 dagen achter elkaar vrij heb. Wát een vooruitzicht! 🙂 Vandaag kwam dochterlief weer thuis – na 3 weken! Ik denk dat dat het langste is dat ze ooit van huis is weg geweest, achter elkaar. Eerst had ze een huis-weekend en het weekend daarop moest ze in quarantaine. Maar nu is ze gezellig weer thuis! Ze had geen colleges, vandaag, maar ze is in Enschede eerst nog naar de kapper geweest. Ze heeft haar haar in knál-kleuren laten verven. Als in: paars en turquoise… Het staat heel cool, maar het is wel even wennen: mijn lieve, kleine meisje wordt groot…
Omdat ze er weer is, aten we -uiteraard- vegetarisch. Dit recept met parelgerst stond laatst in de Foodies. Het is een beetje een curry met erwtjes en spinazie en een gekookt eitje erbij. En met een lekkere bite door de parelgerst. Héérlijk!

Parelgerst met erwtjes en spinazie

Een soort curry van parelgerst met erwtjes, spinazie en een gekookt eitje. Heerlijk!!!
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: Curry, Ei, Erwten, Gerst, Komijn, Koriander, Kruidig, Kurkuma, Parelgerst, Spinazie, Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 266kcal

Ingrediënten
 

  • 200 gram Parelgerst
  • 250 gram Erwtjes (diepvries)
  • 1 Ui
  • 1 Rode peper
  • 250 gram Blad spinazie (vers)
  • 2 theelepels Gemalen komijn
  • 2 theelepels Korianderpoeder
  • 1 theelepel Kurkuma
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • Zout
  • Sweet Chilli saus

Bereiding
 

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Breng een pan met ruim water aan de kook en kook daarin de parelgerst in ongeveer 20-25 minuten. Giet daarna af. Kook intussen de eieren medium-hard.
    Pel en snipper de ui. Rol de rode peper even tussen je vingers heen en weer (zodat de zaadjes los komen), snij de peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijst.
  • Snij de peper in reepjes. Verhit de olie in een wokpan en fruit daarin de ui en rode peper op laag vuur een minuut of tien aan. Voeg de komijn, koriander en kurkuma toe en roer goed door.
  • Roer daarna de gare gerst erdoor. Voeg wat water toe om het mengsel wat smeuïger te maken en roer dan de erwtjes erdoor.
  • Laat de pan op het vuur staan, terwijl je de spinazie erdoor roert. Roer steeds een flinke hand spinazie tegelijk, door het gerst-mengsel tot het geslonken is. Proef even en breng op smaak met zout. Pel de eieren en snij ze doormidden.
  • Schep de parelgerst op een bord en leg er de eieren op. Geef er -naar smaak- sweet chili saus bij.
  • Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie (nog even in het engels)

Calories: 266kcal | Carbohydrates: 55g | Protein: 11g | Fat: 2g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 264mg | Potassium: 736mg | Fiber: 13g | Sugar: 6g | Vitamin A: 6497IU | Vitamin C: 61mg | Calcium: 105mg | Iron: 4mg
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat weten wat je er van vond!

Misschien vind je dit ook lekker?

Spruitencurry met pulled oats en feta

Traybake met pompoen, gort en passievrucht

Curry met aardappel, kikkererwten en boerenkool

Curry van eieren en erwten

Kikkererwtencurry

Tarkari – Auberginecurry met linzen en cherrytomaatjes

Linzencurry