Curry van eieren en erwten

door | 7 apr 2019 | avondeten, curry, hoofdgerecht, Indiaas, recept, rijst, vegetarisch

In een Indiaas kookboek waar ik vaak uit kook (50 Curries uit India) staat een heel ander recept voor een eiercurry dan de curry die ik nu gemaakt had… met andere en veel meer specerijen en met kokosmelk. Dit recept komt uit het kookboek Street Food – India, van Mirjam Letsch. Dit is een eenvoudige, maar heerlijke curry!
Onze Indiase maaltijd bestond uit kip, panir en champignons uit de tandooroven, Indiase roti met gekruide aardappelen, salade van kikkererwten in yoghurt, curry van eieren en erwten, appel-mangochutney en wortelpickle.

Ingrediënten
10 (biologische) eieren
2 uien
2 tenen knoflook
1 cm gemberwortel
3 trostomaten
1 groene chilipeper
1 bosje koriander
1 schaaltje diepvrieserwten
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel koriander
1/2 theelepel garam masala
1/2 theelepel kurkuma
1/2 theelepel chilipoeder
zout
olie

Bereiding
Kook de eieren tot ze hard zijn. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze, als ze afgekoeld zijn.
Pel de ui en snij fijn. Fruit de ui met het komijnzaad. Schil de gember en snij zo fijn mogelijk. Pers de knoflook uit. Voeg de gember, uitgeperse knoflook, kurkuma, koriander, garam masala, chilipoeder en een flinke snuf zout toe. Verwijder het harde stukje uit de tomaten en snij ze in kleine blokjes. Snij de chilipeper in de lengte door, verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Doe de tomaat en de groene peper erbij in de pan. Doe de erwten erbij, en 300 ml water. Laat lekker sudderen. Leg de eieren voorzichtig in de curry.
Snij de koriander fijn en roer dat, vlak voor je het opdient, door de curry.

Serveer de curry met rijst, en allerhande Indiase bijgerechtjes.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *