Salade van kikkererwten in yoghurt

door | 7 apr 2019 | avondeten, bijgerecht, Indiaas, lunch, recept, salade, vegetarisch

Het zijn vaak de bijgerechtjes die een Indiase maaltijd zo Indiaas maken… Dit is een heerlijke salade. Hij kan als blusmiddel fungeren bij de Indiase maaltijd (doe er dan niet teveel chilipoeder in), maar je kunt ‘m ook als lunchsalade eten, bijvoorbeeld. Ik maak regelmatig een ander yoghurt-bijgerecht (raita) met dadels en spinazie als we Indiaas eten, maar deze is ook erg lekker. Deze salade heeft een lekkere bite, door de kikkererwten, en is lekker knapperig door de paprika en de komkommer. Met die knoflook doet het ook een beetje aan tzatziki denken, eigenlijk. Het is in ieder geval een leuk bijgerechtje om je Indiase maaltijd mee op te leuken!

Ingrediënten
1 blik kikkererwten
1 rode paprika
1 groene paprika
1/2 komkommer
2 lente-uitjes
250 ml yoghurt
1 teen knoflook
1/2 theelepel komijnzaad
1/2 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel chilipoeder
een paar takjes verse koriander
een paar takjes verse munt
zout en peper

Bereiding
Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine stukjes. Schil de komkommer, verwijder de pitjes en snij in kleine blokjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Snij de munt en de koriander fijn.
Roer de komijn, de chilipoeder en zout en peper door de yoghurt. Pers de knoflook erboven uit en roer de koriander, munt, paprika, komkommer en lente-ui erdoor. Garneer met een paar blaadjes koriander of munt.

Lekker als bijgerecht bij een Indiase maaltijd! Onze Indiase maaltijd bestond uit kip, panir en champignons uit de tandooroven, Indiase roti met gekruide aardappelen, salade van kikkererwten in yoghurt, curry van eieren en erwten, appel-mangochutney en wortelpickle.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *