Een raita, op basis van yoghurt, heeft een verkoelend effect: een ideaal blusmiddel als je een hete curry eet, dus! Maar ook als er geen superpittige curry op het menu staat, is het een lekker fris element in een Indiase maaltijd. Mijn favoriet is deze spinazieraita. De kleur, lichtgroen, is natuurlijk al heel leuk. Maar ik vind vooral de combinatie komijn en dadels zálig. Je kunt raita zowel van volle als van magere yoghurt (en zelfs van kwark) maken. Als de yoghurt erg zuur is kun je nog een lepeltje suiker toevoegen, maar dat vind ik met die dadels niet nodig…

Ingrediënten
3 deelblokjes gehakte bladspinazie (diepvries)
2 dl yoghurt
1 theelepel gemalen komijn
6 dadels (zonder pit)
zout en peper

Bereiding
Zet het schaaltje met de deelblokjes even in de magnetron. Zet een paar minuten op laag, zodat de spinazie ontdooit en gaar wordt. Laat even afkoelen.
Klop de yoghurt goed los. Meng er wat zout en peper en de komijn door. Doe de spinazie erbij. Knip de dadels in stukjes en roer die er door.
Doe in een serveerkom. Versier eventueel met wat stukjes dadel.

 

Volg en like:
error

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial