Indiase roti gevuld met gekruide aardappelen

door | 7 apr 2019 | aardappel, avondeten, bijgerecht, curry, Indiaas, recept, vegetarisch

Dit gerecht komt uit het kookboek “Vedische Kookkunst” van Adiraja dasa. Ik heb een paar jaar geleden, samen met mijn beste vriendin, een keer een workshop “Ayurvedisch koken”. Dat Ayurvedisch, daar snapte ik niet zo veel van. Maar lekker was het wel. Na afloop heb ik toen dit kookboekje gekocht. En daar komt dit gerecht uit. Nou ja, niet helemaal. Eigenlijk zou ik rijst en linzen een nacht moeten laten weken, pureren en daar een beslag van moeten maken waar ik dan weer pannenkoekjes van zou kunnen bakken. Maar ik heb gewoon kant&klare Indiase roti (uit de diepvries) in de toko gekocht. Wel zo makkelijk. Dan lijkt het wel een beetje op een Alu paratha recept. Al is deze aardappelvulling nét ietsje anders.
In dit recept heb ik ghee gebruikt: geklaarde boter. Dat kun je kopen bij een goede toko. Als je dat niet hebt (of als je vegan eet), kun je ook gewoon een plantaardige olie gebruiken, hoor.

Ingrediënten
12 niet te grote aardappels
1 rode peper
1-2 cm verse gember
1 bosje koriander
3 eetlepels ghee (geklaarde boter)
5 eetlepels geraspte, gedroogde kokos
1 theelepel kurkuma
2 theelepels mosterdzaad
2 theelepels komijnzaad
2 theelepels zout
diepvries roti (ongeveer 12)
olie

Bereiding
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook in ruim water gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze met een pureestamper tot een grove puree.


Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de peper en snij de peper fijn. Schil de gember en snij zo fijn mogelijk. Doe de peper en de gember bij de kokos en roer met een paar eetlepels water tot een beetje een pasta ontstaat. Verhit de ghee in een koekenpan en bak het komijnzaad en het mosterdzaad. Als de zaadjes beginnen te knetteren, voeg dan het kokos-mengsel toe. Bak een minuutje aan en strooi dan de kurkuma erover.

Roer goed door en doe dan de gestampte aardappelen en de gehakte korianderblaadjes erbij. Bak dit, onder continue roeren, een minuut of vijf. Strooi dan het zout erover en roer nogmaals goed door. Laat het aardappelmengsel afkoelen.


Laat de roti’s ontdooien. Leg ze, één voor één, op een groot bord of snijplank en leg er een handje aardappelmengsel op. Vorm met je handen een worstje van het aardappelmengsel en rol de roti strak op. Herhaal dit met de andere roti.


Verhit in een koekenpan een scheut olie en bak hierin (in porties) de roti aan rondom bruin. Eet ze warm!
Deze knapperige roti met gekruide aardappelvulling is een heerlijke lekkernij! Vooral lekker met wat chutney!

Onze Indiase maaltijd bestond uit kip, panir en champignons uit de tandooroven, Indiase roti met gekruide aardappelen, salade van kikkererwten in yoghurt, curry van eieren en erwten, appel-mangochutney en wortelpickle.

Eet smakelijk!

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *