Wortelpickle

door | 7 apr 2019 | avondeten, bijgerecht, Indiaas, recept, salade, vegetarisch

Bijgerechtjes máken de Indiase maaltijd, vind ik, en ze zijn zo leuk om te maken. Ze geven een heerlijke explosie aan smaken in je mond! Sommmige, zoals deze, zijn bedoeld om lekker pit te geven. Nu doet mijn versie dat niet, want ik moet bekennen dat ik de hoeveelheid pepers meer-dan-gehalveerd heb. Er horen eigenlijk 8 pepers in, maar het moet wel te eten blijven, he?
Als we Indiaas eten, maak ik ook vaak een andere wortel-salade, met (rauw) wortel, kokos en pinda en een dressing met limoensap. Ook erg lekker!


Ingrediënten
5 wortelen
2 groene pepers
3 tenen knoflook
1 limoen
1 theelepel kurkuma
2 eetlepels mosterdzaad
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 eetlepel zout
olie

Bereiding
Was de wortels en snij in plakjes. Pel de tenen knoflook en snij in plakjes. Snij de pepers in de lengte door en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Verhit in een koekenpan een flinke scheut olie en bak daarin het mosterdzaad, de knoflook en de kurkuma toe. Fruit even aan en voeg dan de wortelplakjes, de pepers, de basterdsuiker, het zout toe. Roer goed om. Pers het sap van de limoen uit en voeg dat toe. Roer goed om en laat een paar minuten doorwarmen. Laat afkoelen en laat de smaken even lekker in trekken.
Lekker als bijgerechtje bij een Indiase maaltijd! Onze Indiase maaltijd bestond uit kip, panir en champignons uit de tandooroven, Indiase roti met gekruide aardappelen, salade van kikkererwten in yoghurt, curry van eieren en erwten, appel-mangochutney en wortelpickle.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *