Een cachumber (“kochumbir” in het Westen van India) is een soort rauwkostsalade Het is lekker fris als salade bij het hoofdgerecht. Deze cachumber is lekker zoet door de worteltjes en de kokos en de komijn. Maar is toch fris door de lichtzure dressing.
Ingrediënten
6 waspeentjes
1/2 schaaltje geraspte en gedroogde kokos
50 gram zoute pinda’s
sap van 1/2 limoen
1 theelepel lichtbruine basterd suiker
1/2 theelepel zout
1 eetlepel olie
1 theelepel komijnzaad
Bereiding
Was de worteltjes en rasp ze met een blokrasp fijn. Meng in een kom met de geraspte kokos. Hak de pinda’s grof. Meng de limoensap met de suiker en het zout tot een dressing. Meng de dressing door het wortelmengsel.
Verhit olie in een klein pannetje en bak daarin de komijnzaad even aan. Laat even afkoelen en giet dan over het wortelmengsel.
0 reacties