Linzencurry

door | 26 mrt 2020 | avondeten, curry, hoofdgerecht, Indiaas, recept, rijst, vegan, vegetarisch

Gisteren heb ik boodschappen gedaan. Het was niet heel druk in de winkel, maar desondanks viel het toch niet mee om anderhalve meter afstand te houden. Wat doe je als iemand uitgebreid stil staat bij een schap? Ga je wachten? Ga je er voorbij? En hoe reageer je op mensen die doodleuk tussendoor lopen?
Maar goed, we hebben weer eten in huis, voor komende week.
Bij het maken van mijn boodschappenlijst heb ik dit keer iets meer rekening gehouden met de houdbaarheid van de verse groenten. Dus begin van de week wat meer vers (sla, paprika, spruiten). Eind van de week wat meer houdbaar (pompoen, uien, diepvries spinazie).
Vandaag nog even een “houdbaar” gerecht op mijn blog: deze linzencurry. Súper lekker!

Ingrediënten
360 gram rode linzen
1 winterwortel
2 uien
1 blik kokosmelk (400 ml)
2 blik tomatenblokjes (400 gram)
2 theelepel komijnzaad
2 theelepels mosterdzaad
een stukje verse gember (3 cm, geraspt)
2 theelepels kurkuma
1/2 tl chilipoeder
1 theelepel garam masala
25 gr amandelen
olijfolie
peper, zout
optioneel: een paar takjes verse koriander

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Spoel de linzen in even goed af en laat ze uitlekken in een vergiet. Schil de wortel met een dunschiller en snij de wortel in plakjes en die in kwarten.

Pel en snipper de uien. Verhit in de braadpan een scheutje olie en fruit de ui. Pers de knoflook en de gember erboven uit. Voeg de kruiden (komijn, mosterdzaad, kurkuma, chilipoeder, garam masala) toe en roerbak die even kort mee.

Voeg de wortel en de linzen toe. Roerbak even kort mee en voeg dan de tomatenblokjes toe. Breng al roerend aan de kook.

Voeg de kokosmelk toe en voeg een half blik water toe (200 ml). Breng het aan de kook en laat zachtjes koken. Laat in drie kwartier de linzen gaar koken en de curry indikken. Breng op smaak met zout en/of peper.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
Schep wat rijst op een bord en schep er een flinke schep linzencurry over. Strooi er wat geroosterde amandelen en wat koriander over.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Auberginesoep met bruine bonen, kikkererwten en linzen (Sjorba Badindjan)

Vegetarische moussaka (met linzen)

Linzensoep

Indiase samosa’s met linzenvulling

Vegetarische bolognese met linzen een eekhoorntjesbrood

“The Stew”

Groentecurry

Curry van eieren en erwten

Bloemkool-aardappel curry

Pompoen-kikkererwtencurry

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *