Pompoen kikkererwten curry

door | 31 okt 2018 | avondeten, curry, hoofdgerecht, Indiaas, recept, rijst, vegetarisch

Omdat ’t Halloween is, vandaag een gerecht met pompoen. In de supermarkt waren de pompoenen uitverkocht, vandaag, maar gelukkig kon ik er nog een kopen in de groentewinkel.
Omdat ik heel erg van Indiaas eten hou, werd het een pompoencurry. Ik heb curries leren koken met het boek “50 Curries uit India” van Camellia Panjabi (aanrader!!!). Pompoen, kikkererwten en kokosmelk is een veelgebruikte combi. Je kunt natuurlijk een kant&klare curry pasta of korma-saus uit een potje gebruiken, maar het is heel eenvoudig om zelf te maken. Je moet je gewoon niet laten afschrikken door zo’n hele rits met kruiden.

Ingrediënten
1/2 hokkaido pompoen
1 blik kikkererwten
1 blik tomatenblokjes in tomatenpuree
1 blik kokosmelk
3 uien
1/2 theelepel fenegriekzaad
1 kaneelstokje
1 1/2 theelepel venkelzaad
1/2 theelepel chilipoeder
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel kurkuma
2 cm gemberwortel
2 knoflooktenen
3 eetlepels olie
zout
rijst
50 gram cashewnoten (gezouten)

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Ik gebruik zelf een rijstkoker, dat vind ik echt ideaal. Rijst en water erin (1 kopje rijst op 1 1/4 kopje water), aanzetten en je hebt er geen omkijken meer naar.
Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaadlijsten en de pitjes uit de pompoen. Snij de schil weg en snij de pompoen in blokjes van ongeveer 1 x 2 cm. Snij de ui in blokjes. Schil de gember en snijd deze fijn en schil en pers de knoflook.

Verhit de olie in een wok en bak daarin de fenegriek, venkelzaad en het kaneelstokje even (ongeveer een half minuutje) aan. Op die manier komen de smaken heerlijk naar boven.

Voeg de ui toe en bak op laag vuur tot de ui glazig is. (Let op dat je de ui niet laat aanbranden!)

Doe de pompoenblokjes erbij en roerbak dit een paar minuten door. Voeg dan de overige kruiden (chilipoeder, komijnzaad, gemalen komijn, kurkuma) en de gember, knoflook en de tomatenblokjes toe. Doe er een klein kopje water bij en laat met een deksel op de pan ongeveer 10 minuten sudderen. Roer af en toe door.

Daarna voeg je de kikkererwten en ongeveer 2 dl kokosmelk toe. Je kunt de curry wat dunner en milder maken door wat meer kokosmelk toe te voegen. Laat nog een paar minuten doorsudderen en verwijder dan het kaneelstokje.
Breng op smaak met wat zout.

Serveer met rijst en garneer met een handje cashewnoten.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *