Vegetarische Bolognese met linzen en eekhoorntjesbrood

door | 19 nov 2018 | avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, Italiaans, pasta, recept, slowcooker, vegetarisch

Ken je dat? Dat je hebt gekookt en dat je de hele dag aan je handen snuft, omdat ze zo lekker ruiken? Nou, dit is zo’n recept…. Mijn handen ruiken goddelijk, naar bleekselderij, knoflook en rozemarijn…
Omdat ik het een beetje druk heb op mijn werk, en pas laat thuis zou zijn en ook nog spelletjesavond zou hebben, had ik eten uitgezocht dat ik vantevoren al klaar kon maken: vega Bolognese. Het is oorspronkelijk een recept van Jamie, alleen maak ik ‘m klaar in de slowcooker. Ik had ’t de avond tevoren al in de slowcooker gedaan, en die vanmorgen aangezet. Dus toen ik vanavond thuiskwam, hoefde ik alleen nog maar de saus even op smaak te brengen. Spaghetti erbij, en klaar is Kees…
De kinderen hebben ervan gesmuld. Zoonlief heeft zelfs twee keer opgeschept! 

Ingrediënten
15 gram eekhoorntjesbrood
2 blikken tomatenblokjes
1 blik linzen
2 winterpenen
3 stengels bleekselderij
2 rode uien
2 tenen knoflook
2 takjes rozemarijn
2 laurierblaadjes
1 glas rode wijn
Spaghetti
Parmezaanse kaas
een klein bosje peterselie

Bereiding
Doe de tomatenblokjes in de crockpot. Giet de linzen af en doe die er ook bij.
Snij de ui, wortel en bleekselderij in stukjes en voeg voeg toe. Pers de knoflook er boven uit. En doe de rode wijn erbij. Rits de rozemarijn-naaldjes van de takjes en hak fijn. En doe die er, met de laurierbladen ook bij.
Knip de eekhoorntjesbrood in kleine stukjes en die stukjes gaan ook in de crockpot. (Ik doe de stukjes zo klein mogelijk, want als ze doorhebben dat er paddestoelen door zitten, dan vissen ze die er uit).
Voeg wat water toe (ongeveer 1 blik), roer alles goed door en zet de crockpot op de lage stand.
Laat lekker aan staan, tot het etenstijd is. Ik heb m de hele dag aan laten staan, maar in principe kun je ‘m al eten als de groenten gaar zijn, natuurlijk.

Kook de spaghetti, volgens de aanwijzing op de verpakking.
Als de saus erg is ingedikt, kun je ‘m iets verdunnen door er nog wat water van de spaghetti bij te doen.
Proef de saus en breng op smaak. Ik heb ‘m zelf op smaak gebracht met zout, peper, 1 verkruimelde groentenbouillontablet, een eetlepel Italiaanse kruiden (mix van basilicum, oregano, tijm en bonenkruid) en een half theelepeltje chilivlokken.

Schep de spaghetti op een diep bord, en schep daar de saus over, strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas over en garneer met een plukje peterselie.

Eet smakelijk!

 

1 Reactie

  1. Leny

    Free hoefde vast het fotobord niet i.v.m. de peterselie.Maar het ziet er weer heerlijk uit. Bij bijna elk recept denk ik: o, leuk om te maken met mijn verjaardag.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *