Traybake met pompoen, gort en passievrucht

door | 23 aug 2019 | avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, kaas, oven, recept, traybake, vegetarisch

Dit is een héérlijk makkelijk recept. Fijn voor als je een beetje moe bent, zo eind van de week… Het boodschappen-doen was nog het moeilijkste voor dit bakplaat-gerecht, denk ik. Het is oorspronkelijk een recept uit De Groene Bakplaat. Maar ik had parelgort nodig en ik kon alleen maar gewone gort vinden in de supermarkt. En zowel bij de groenteboer als in de supermarkt hadden ze geen waterkers en ook geen granaatappel. Dus heb ik in plaats van waterkers tuinkers genomen. Da’s ook “kers” en een beetje pittig. En in plaats van granaatappel nam ik passievrucht. Zijn ook knapperige pitjes en een beetje zuur… Maar of ’t nu nog hetzelfde recept is??? Maar deze combi was ook erg lekker!
Ik vond het wel een succes, dit recept. Lekker makkelijk voor na mijn werk: pompoen in blokjes en húp de oven in. Kon ik lekker even gaan zitten. Maar het was niet alleen lekker makkelijk, het was ook nog eens hartstikke lekker!

Ingrediënten
1 flespompoen
1 pak gort (300 gram)
1 pakje feta (200 gram)
1 bakje tuinkers
3 passievruchten
750 ml bouillon
1 handje pompoenpitten
1 limoen
1 bol soloknoflook
olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Was de flespompoen, verwijder de pitten en de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes.
Doe de pompoenblokjes samen met de gort in een braadslede. Pers de knoflook boven de braadslede uit en giet de bouillon erbij. Roer alles goed door. Dek de braadslede af met aluminiumfolie en zet ‘m in de voorverwarmde oven.


Na een minuut of 50 zijn de pompoen en de gort gaar en is al het vocht opgenomen.


Pers het sap uit de limoen en giet dat over de braadslede, tegelijk met een flinke scheut olijfolie. Knip de tuinkers ongeveer 1 cm boven de voedingsbodem af.


Roer met een vork de gort een beetje los.  Snij de feta in blokjes. Snij de passievruchten door en schep de zaadjes eruit. Strooi de tuinkers, passievruchtzaadjes, feta-blokjes en pompoenpitten over de braadslede.

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *