Ik had nog wat groenten over. Én ik had natuurlijk nog het kookvocht van de hutspot.
En 1 + 1 = 2, dus ik heb een lekker soepje gebrouwen.
-“Alweer Pompoensoep? Die had je toch al gehad?”
-“Ja, maar deze is anders. Dit is restjessoep.”
Mijn moeder noemt dit ratjetoe soep. Je kunt er alle groenten in doen die je nog over hebt van de afgelopen week.
Als je geen kookvocht over hebt: geen probleem. Dan vervang je dat gewoon door water met bouillontabletten.

Ingrediënten
1/2 hokkaido pompoen
4 winterwortelen
1 rode paprika
1 gele paprika
3 tomaten
2 zoete aardappelen
1 teen knoflook
1 liter kookvocht
1/2 liter water
1 bouillontablet
1 theelepel kerrie
optioneel: 1 bekertje crème fraîche

Bereiding
Doe het bewaarde kookvocht in een pan. Snij de pompoen in stukjes. Je hoeft de pompoen niet te schillen! Schil de zoete aardappel wel en snij die ook in stukjes. Was of schil de wortelen en snij die ook in stukjes. Was de tomaten en snij die in achten. Mogen er ook met pitjes en schilletje en al in. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snij in stukjes.

Doe alle groenten bij de bouillon. Pers de knoflook erover uit. Doe er water bij tot de groenten onder staan en voeg per halve liter water nog een bouillontablet toe.
Breng aan de kook onder af en toe roeren. Zet laag als de soep kookt en laat doorkoken tot de groenten zacht zijn (prik er even met een vork in).
Als de groenten zacht zijn, pureer je de soep met een staafmixer.
Breng indien nodig op smaak met zout en/of peper.

Schep de soep op en doe er een lepeltje creme fraiche in (of niet).

Eet smakelijk!

 

 

Volg en like:
error

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial