Kippensoep met kokosmelk en eiermie

door | 10 nov 2018 | eenpansgerecht, kip, lunch, noedels, Oosters, recept, soep, vlees

Van de kip van gisteren had ik nog bouillon over. Daar heb ik vandaag deze heerlijke Thaise (Thais-achtige) soep mee gemaakt. Als je geen bouillon over hebt, kun je deze soep natuurlijk ook gewoon maken met bouillon van kippenbouillontabletten, Gebruik in dat geval in totaal 1 1/2 liter water en 3 bouillontabletten. De hoeveelheden komen eigenlijk niet zo nauw, met dit recept. Je kunt van alles wel iets meer of minder gebruiken. Ik gebruik voor ’t gemak een zak voorgesneden groentenmix Oosterse roerbak groenten. Hier zat Chinese kool, wortel, rode ui, taugé, en rode en groene paprika in. Maar je kunt ook een andere mix kiezen.
Als je de soep wat pittiger wilt, dan kun je een groene peper toevoegen. Dat maakt de soep iets Thaiser, maar omdat de kans dan groot is dat de kids het niet meer lusten, heb ik dat niet gedaan. Ik serveer de soep met pittige cassava kroepoek.

Ingrediënten
1 liter kippenbouillon
2 kipfilets (350 gram)
100 gram eiermie (noedels)
400 gram Oosterse roerbakgroenten
40 ml vissaus
1 bouillontablet (kip)
1 blik kokosmelk (400 ml)
3 cm verse gemberwortel
1 flinke teen knoflook
1 limoen
1 theelepel laos
1 groene peper – optioneel

Bereiding
Snijd de gember in grove plakken (tel ze even!) en doe ze bij de bouillon. Pel de knoflookteen en snij deze aan één kant een kruislings in (dan komt de smaak lekker vrij) en doe deze ook in de bouillon. Als je een groene peper toe wil voegen: snij de peper dan door midden, verwijder de zaadlijsten en voeg ook toe aan de bouillon.
Vul de bouillon met water aan tot je ongeveer 1 1/2 liter hebt. Ik heb een halve liter water en 1 bouillontablet toegevoegd en breng aan de kook.
Knip de kipfilet in reepjes, strooi daar de laos over en doe de kipreepjes in de kokende bouillon.
Als de kip gaar is,  dan vis je de gember en de knoflookteen (en evt de peper) weer uit de soep.
Doe dan de roerbakgroenten erbij. Als je van een beetje lange mie-slierten houdt, dan voeg je de mie zo toe. Als je liever wat kleinere stukjes hebt, dan knijp je de gedroogde mie boven de pan fijn.
Laat nog een minuut of vijf op een laag pitje doorkoken.
Doe nu de kokosmelk erbij en roer goed door. Breng op smaak met limoensap en vissaus.
Lekker met kroepoek!

Eet smakelijk!

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *