Goedgevulde kippensoep met gort en savooiekool

door | 20 nov 2018 | avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, kip, lunch, noedels, recept, soep, vlees

Dit recept van Jamie Oliver vind ik heerlijk! Jamie noemt het “Joodse Penicilline”. Ik weet niet precies waarom kippensoep zou helpen bij griep of verkoudheid. Misschien door het beenmerg uit de botten? Ik weet ook niet of dat wetenschappelijk onderzocht is, ofzo. Maar we zijn niet ziek, en we eten dit vooral omdat het gewoon heel lekker is. Maar mochten we hiermee de griep op een afstandje houden, dan is dat natuurlijk alleen maar mooi meegenomen.
De kip heb ‘ik s ochtends al gekookt. Daarna heb ik het af laten koelen en pas tegen het avondeten heb ik het vlees van de botten geplukt.

Ingrediënten
2 kippenbouten
1 aardappel
1 ui
1 winterpeen
100 gram gort
1 (kleine) savooiekool *)
1 prei
3 bouillontabletten (kip)
2 eieren
80 gram eiernoodles
olijfolie

Bereiding
Schil de aardappel en snij in stukken. Schil de winterpeen en snij in stukjes. Snij de ui in stukjes. Was de prei en snij in halve ringen.
Verhit in een soeppan de olie en bak daarin de ui, aardappel, prei en peen aan. Als de ui glazig wordt, leg dan de kippenbouten erop en strooi de gort erover. Verkruimel de bouillontabletten erover en giet er 2 liter water bij.
Breng aan de kook, zet laag, en laat doorkoken tot de kip gaar is.
Zet dan het vuur uit en laat afkoelen.
Als de kip is afgekoeld, pluk dan het vlees van de botten en doe het vlees terug in de pan. Breng de soep weer aan de kook.
Knijp de noodles fijn boven de pan. Snij de savooiekool in reepjes en voeg aan de soep toe. Kook de soep nog enige minuten aan de kook.

Klop de eieren met 1 eetlepel water los in een kommetje. Verhit in een kleine koekenpan een beetje olie en giet daar het geklutste ei in. Bak de omelet met de deksel op de pan tot de bovenkant gestold is. Draai dan om in de pan en bak tot de onderkant bruin is. Snij de omelet in reepjes en gebruik die om de soep te garneren.

Schep de soep in een kom of op een bord en leg daar een paar reepjes omelet op.

Eet smakelijk!

En indien van toepassing: beterschap, hè! 😉

*) Savooiekool… Ik heb me de eerste keer het rambam gezocht naar savooiekool. Gevraagd in de supermarkt:nee, dat hadden ze niet. In de groentewinkel: het meiske achter de kassa had ook geen idee. Tot ze het aan de eigenaresse vroeg: savooiekool is gewoon een andere naam voor groene kool. Dus eh… now you know. Doe er je voordeel mee!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *