Griesmeeltoetje met abrikozen

door | 21 nov 2018 | nagerecht, oven, zoet

Eigenlijk ben ik niet zo van de toetjes: ik hou meer van hartige gerechten. Meestal hebben we dus geen toetje, tenzij we gasten hebben. Maar manlief is wél dol op toetjes. Dus zo af en toe, hebben we wél een toetje. Zoals vanavond…

Ingrediënten
1/2 liter melk
60 gram griesmeel
3 eetlepels suiker
2 zakjes vanillesuiker
2 blikken abrikozen (2 x 400 gram)
2 eieren
2 eetlepels amandelschaafsel
snufje zout
boter

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.


Giet de abrikozen af. Hou 5 halve abrikozen apart en snij die in partjes. Vet een ovenschaal in met de boter en doe de abrikozen (op 5 na) in de ovenschaal. Splits de eieren. Kluts het eigeel. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf.


Doe de melk in een pannetje en breng aan de kook (niet op té hoog vuur, dan brandt het aan). Als het (bijna) kookt, voeg dan de suiker, vanille-suiker en griesmeel toe. Breng (weer) aan de kook en haal dan van het vuur.  Roer de geklutste eidooiers door de griesmeelpap. Roer vervolgens de stijve eiwitten door de griesmeelpap.

Verdeel het griesmeel-mengsel over de abrikozen. Leg de abrikozen-partjes over het griesmeel-mengsel. Strooi het amandelschaafsel erover.

Zet de ovenschaal 30-40 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *