Chinese tomatensoep

door | 30 nov 2018 | kip, lunch, Oosters, recept, soep

Van een collega, die ook graag kookt en bakt, heb ik een recept voor Chinese tomatensoep gekregen. Ik heb wel vier soep-kookboeken en in geen enkele daarvan staat een recept voor Chinese tomatensoep…
Het dichtstbij komt nog de “Chinese bouillon” uit één van de boeken, met gember en rijstazijn.
Maar ik ben dus superblij met haar recept! En lekker dat ’t is!!!
Ik heb heb het recept iets aangepast —  de hoeveelheid gehalveerd en ik heb gember en rijstazijn toegevoegd, voor de Chinese touch. En ik heb een schaaltje taugé toegevoegd, omdat dat zo lekker knapperig is. En mie-reepjes erbij.
Ik bedacht pas later dat ik er ook nog champignonplakjes door had kunnen doen. Volgende keer misschien?

Ingrediënten
1 kipfilet
1 pakje of zakje tomaten crèmesoep
1 klein blikje tomatenpuree
1 theelepel sambal
4 plakjes verse gemberwortel, ongeschild, gekneusd
20 ml rijstazijn
3 eetlepels (licht-)bruine suiker
1 bouillonblokje (kip)
1 prei
2 mie-nestjes
100 gram taugé
2 eieren
scheutje kookroom

Bereiding

Kook in een klein pannetje de kipfilet goed gaar in een halve liter water met het bouillonblokje en de stukjes gember. Haal de kip eruit en laat een beetje afkoelen. Trek de kip in draadjes uit elkaar. Haal de gember uit de bouillon en gooi weg.

Strooi, in een grotere pan, de inhoud van het pakje soep in koud water en breng al roerend aan de kook. Giet de kippenbouillon erbij.
Breng de soep op smaak met de tomatenpuree, sambal, suiker en rijst-azijn.
Snij de prei in dunne ringen en voeg die samen met de kip aan de soep toe. Verkruimel een mie-nestje boven de soep. Zet de soep op een laag pitje en laat een minuut of tien doorkoken.

Doe de eieren in een schaal en klop ze los met een scheutje kookroom. Verhit wat olie in een koekenpannetje met anti-aanbaklaag en giet het eimengsel erin. Laat steeds even stollen en roer dan steeds om.
Hak indien nodig in kleinere stukjes en doe bij de soep.

Doe de taugé bij de soep en laat nog heel even doorkoken.

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *