Ja, ik weet ook niet hoe ik er zo bij kwam, maar ik had dus opeens hartstikke trek in paella. Maar dan zonder vis. En al helemaal zonder schaal- en schelpdieren. Die zijn vast lekker, hoor, maar ik beschouw dat gewoon niet als eetbaar…
Maar zónder kun je ook heerlijk paëlla maken. Lekker met groenten, kip en chorizo.
De hoeveelheid was wel een beetje veel. We konden hier twee dagen van eten, met zijn vieren.

Ingrediënten
1 ui
3 tenen knoflook
100 gram chorizo
300 gram kip (in blokjes)
1 rode paprika
1 gele paprika
2 stengels bleekselderij
1 winterwortel
1 schaaltje diepvries erwten
1 blik tomatenblokjes
1 blik grote witte bonen
3 bouillonblokjes (kip)
1 theelepel paprikapoeder (pittig)
1 pak gele rijst (325 gram)
olijfolie

Bereiding
Doe een scheut olijfolie in een wok of flinke hapjespan.
Pel de ui en snij in stukjes en doe deze in de pan. Pers er de knoflook boven uit. Haal het stugge velletje van de chorizo en snij in kwartjes. Bak ui, knoflook en chorizo tot de ui glazig is.


Snij intussen de paprika’s, bleekselderij en wortel in kleine stukjes. Doe die erbij in de pan als de ui glazig is en bak onder doorroeren even lekker aan. Strooi de paprika poeder erover. Doe dan de kipstukjes erbij.


Blus af met de tomatenblokjes. Kook ondertussen anderhalve liter water en los daarin de bouillontabletten op.
Doe de rijst erbij en giet er 1 1/4 liter bouillon over. Erwten erbij, bonen erbij.


Breng onder af en toe roeren aan de kook. Zet zacht als het kookt en blijf regelmatig even omroeren. Kook zolang tot al het vocht door de rijst is opgenomen.

Eet smakelijk!

Volg en like:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial