Wij vierden vandaag Sinterklaas bij mijn schoonfamilie. Ik heb pepernoten gemaakt om mee te nemen.
Échte pepernoten, dus hè, geen kruidnootjes.
Ik vond ze vrij geslaagd. Een van onze nichtjes, de jongste van het stel, vond ‘t maar mislukte pepernoten. Maar die dacht dan ook dat ‘t kruidnootjes moesten zijn. En daar leken ze natuurlijk in de verste verte niet op.
Gelukkig vonden de anderen ze wél lekker. En ik vond ze zelf ook wel geslaagd, eigenlijk! Of had ik dat al gezegd? 🙂

Ingrediënten
250 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram bloem
175 gram honing
75 gram stroop
1 ei
1 eetlepel speculaaskruiden
1 theelepel gemalen anijszaad

Bereiding
Meng in een beslagkom de honing, stroop, het ei, de anijs, de speculaaskruiden. Meng de meel en de bloem er beetje bij beetje doorheen. In het begin kun je de bloem er met een vork doorheen roeren. Als het deeg dik wordt, kneed het dan met je handen tot een stevig deeg.


Pak het deeg in plasticfolie in en leg het voor 2 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden. Strooi een paar eetlepels bloem op het aanrecht en leg daar de deegbol op. Strooi er ook wat bloem overheen.

Rol de deegbol uit tot een dikke plak.


Snij hier blokjes van.
Bedek een bakplaat met bakpapier. Kneed elke blokje tot pepernoot (zo’n bonk) en leg de blokjes pepernoot op de bakplaat. Hou voldoende afstand tussen de pepernoten.

Bak de pepernoten in 10 tot 12 minuten mooi goudbruin. Laat ze even afkoelen.

Eet smakelijk!

Volg en like:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial