Dit is een recept uit Bespaar met Jamie. Jamie noemt ze “Hemelse Japanse pannenkoekjes”. Nou, die (onder)titel klopt wel. Het woord “Okonomiyaki” schijnt Japans te zijn voor “wat je maar wilt”. Dus je kunt ook varieren met wat je erin stopt.
Ik ben nog nooit in Japan (of zelfs in een Japans restaurant) geweest, dus ik weet niet precies hoe dit hoort te smaken, maar deze Jamie-versie is in ieder geval hartstikke lekker. Er schijnt een speciale saus voor te zijn, okonomiyaki-saus, maar die had ik natuurlijk niet. En, zoals geopperd door Jamie: met mayo (of yoghurt) en ketchup (of chilisaus) is het ook heel lekker.

Ingrediënten
1 ui
100 gr champignons
1/2 savooiekool
100 gr radijsjes
350 gr tofu
6 eieren
150 gr bloem
olijfolie
tomatenketchup (of hete chilisaus)
ketjap manis
mayo (of magere yoghurt)

Bereiding
Pel de ui en snijd in ringen.
Maak de champignons schoon en snij in plakjes.
Verwijder de buitenste bladeren van de groene kool, snij de harde kern er uit en snij in dunne reepjes.
Dep de tofu goed droog met keukenpapier en snij in kleine blokjes.
Was de radijsjes en snij in dunne plakjes. Hussel de groenten door elkaar.
Klop de eieren los in een schaal en roer er de bloem doorheen tot de dik beslag. Doe de tofublokjes en zout en peper bij.


Roer dan de groenten er door en schep goed om, zodat het beslag goed verdeeld is door de groenten.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en schep daarin een deel van het mengsel (ongeveer een laag van 2 cm). Duw aan met de achterkant van een lepel of een spatel.


Bak de onderkant tot die goud-bruin is.
Laat dan de pannenkoek op een deksel glijden en draai om, terug in de pan.


Bak de andere kant ook tot die goud-bruin is.
Laat dan de pannenkoek op een bord glijden. Spuit er mayo en ketchup over, in een zigzag patroon. Druppel er dan nog wat ketjap over.

Eet smakelijk!

Volg en like:
error

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial