Vaker toetjes, want daar houdt m’n lief zo van. En wat kan ik dan beter maken dan een crumble?
Een crumble is super lekker en heel erg makkelijk! Je kunt zowel het fruit als het deeg varieren, dus er zijn duizend mogelijkheden. Dit keer een peren-abrikozen versie.

Ingrediënten
4 peren
1 blik abrikozen
200 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr lichtbruine basterdsuiker
3 eetlepels havermout
175 gram boter
een paar takjes basilicum
1 vanillestokje

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met een klontje boter.
Schil de peren en snij ze in stukjes. Giet de abrikozen af en snij ze in vieren.


Verdeel de peren en abrikozen  over de ovenschaal. Hak de basilicumblaadjes fijn en strooi over het fruit.
Doe de zelfrijzend bakmeel, suiker en havermout in een kom. Snij het vanillestokje in de lengte door en schraap met een mesje het merg eruit in de kom. Leg de boter op het bakmeel-suiker-havermout mengsel en snij de boter met twee messen in kleine stukjes. Kneed de boter erdoor tot een kruimelig deeg.


Verkruimel het deeg over het fruit.
Bak de crumble in een half uurtje goudbruin.

Eet smakelijk!

Volg en like:
error

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial