Omdat ik vandaag niet zoveel tijd had, aten we erwtensoep uit de slowcooker. Uit mijn nieuwe, van Sinterklaas gekregen, slowcooker-kookboekje, natuurlijk.
En dus stond ik vanmorgen om zes uur al aardappels, peen, ui en knolselderij in stukjes te snijden.
Op zulke dagen is zo’n slowcooker dus echt ideaal: je hebt er verder geen omkijken meer naar! Ik de hele dag naar mijn werk en bij thuiskomst nog even ‘t vlees plukken en wat afbakbroodjes afbakken en klaar is Kees!
Als je nou geen slowcooker hebt, dan kan ‘t natuurlijk ook in een gewone pan op een laag pitje, hè? Moet je alleen wel af en toe even roeren.

Ingrediënten
350 gram spliterwten
1 hamschijf
1 winterpeen
2 aardappelen
2 uien
1 stuk knolselderij
1 laurierblaadje
1 liter water
1 bouillonblok (groente)
peper en zout

 

Bereiding
Spoel de spliterwten af en laat ze uitlekken.

Doe de erwten in de schaal van de slowcooker. Leg hier de hamschijf op.
Schil de aardappels, wortel, knolselderij en uien en sniij deze in stukjes. Leg de groenten op de hamschijf.
Verkruimel het bouillonblokje er over en giet het water erop. Roer niet meer door Leg het laurierblaadje erin.
Doe de deksel op de slowcooker, zet op stand “laag” en laat de hele dag pruttelen.
Schep het vlees uit de soep en verwijder het bot en vel. Pluk het vlees met twee vorken uit elkaar in draadjes.

Stamp de soep met een stamppot-stamper  tot de juiste dikte (ik hou zelf wel van een beetje stevige soep, maar wél met nog wat stukjes groenten erin). Doe het vlees terug in de soep.
Proef even en breng indien nodig op smaak met zout en/of peper.

Eet smakelijk!

 

Volg en like:
error

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial