Mango-yoghurttaart

door | 16 dec 2018 | recept, taart, zoet

Vandaag vierden we dat dochterlief morgen jarig is. Ze wordt 16! 16 alweer?! Waar blijft de tijd?
Omdat ze dól is op mango heb ik (onder andere) een mango-yoghurt-taart gemaakt. En die was dus écht ongelóóflijk lekker!

Er zijn online diverse recepten voor mango-yoghurt-taart te vinden. Ik heb (grotendeels, in ieder geval) het recept van Door (van dooreten) op Girlscene gevolgd. Het is wel even wat werk, maar dan héb je ook wat… 
Dochterlief vond ‘m zalig. En ’t bezoek ook!

Ingrediënten
2 pakken mangostukjes (diepvries, 2 x 250 gram)
1 pak bastognekoeken (of andere koekjes, welke je het lekkerste vindt)
150 gram boter
1 zakje vanillesuiker
2 theelepels vanille-aroma
12 blaadjes gelatine
600 ml griekse yoghurt (10% vet)
300 ml slagroom
150 gram fijne kristalsuiker
evt. garnering (ik heb een halve verse mango gebruikt)

Bereiding
Ontdooi de mangoblokjes. Als je daar -net als ik- niet op tijd aan denkt, dan kun je ze even op de lage stand in de magnetron ontdooien.
Bekleed een taartvorm met keukenfolie. Vet de taartvorm eerst even licht in, met boter, dan blijft het plastic beter zitten.


Doe de bastognekoeken in een pedaalemmer zak, knoop de zak dicht en verkruimel de koek door er met een deegroller op te slaan.


Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Als de boter gesmolten is, roer dan de koekkruimels er door heen. Giet het koek-boter mengsel in de taartvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet nu de taartvorm in de koelkast.

Pureer de mangoblokjes met de staafmixer tot een dikke pulp. Roer er het de vanillesuiker doorheen.

Week 5 blaadjes gelatine in koud water tot ze zacht zijn. Doe een paar eetlepels gepureerde mango in een pannetje. Haal de blaadjes gelatine uit het water en doe ze bij de mango in het pannetje. Verhit al roerend tot de gelatine volledig is opgelost. Roer dan het mango-gelatine-mengsel door de rest van de gepureerde mango.
Zet even opzij.

Doe de slagroom met de suiker in een kom. Klop met een mixer tot de slagroom begint op te stijven. Week de overige 7 blaadjes gelatine in koud water tot ze zacht zijn. Doe een paar eetlepels yoghurt in een pannetje en doe daar de gelatine bij. Verwarm dit tot de gelatine opgelost is.  Doe de yoghurt en het yoghurt-gelatine mengsel en het vanille-aroma bij de slagroom. Meng alles goed door elkaar.


Haal de taartvorm uit de koelkast en giet er ongeveer de helft van het yoghurt-mengsel op. Schep daar de helft van de mango-mousse op. Doe daar de rest van de yoghurt op en doe daar weer de rest van de mango op.

Roer met de achterkant van een lepel door. Als je wilt kun je een mooi marmer-patroon te maken. Ik heb ’t zelf vrij grof door elkaar geroerd. Omdat ik de taart met mango wilde garneren wilde ik wel een witte bovenkant hebben.
Zet nu de taart een uur of vier in de koelkast om goed op te stijven.

Ik heb voor de garnering een halve verse mango gebruikt. Die heb ik in hele kleine stukjes gesneden en daarmee het midden en de buitenrand van de taart versierd.
Door de keukenfolie kun je de ring van de springvorm heel makkelijk verwijderen. Haal het keukenfolie heel voorzichtig los van de zijkant van de taart. Laat het folie onder de bodem gewoon zitten (wel voorzichtig met aansnijden en opscheppen!) en knip de rest gewoon weg.

Eet smakelijk!

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *