Bananensoep

door | 19 dec 2018 | banaan, eenpansgerecht, lunch, recept, soep, vegetarisch, voorgerecht

Ja, ja, ik weet het… Dat dacht ík dus ook toen ik het recept tegen kwam: “Banánensoep?????” 
Maar écht, je weet niet wat je proeft: het is ontzettend lekker, want het is een heel verrassend combinatie! Nu zitten we, dankzij Edwin’s overblijfruilhandel altijd ruim in de bananen. En dit is een leuke afwisseling voor de bananenpannenkoekjes, bananensmoothies, bananenbrood, bananenmuffins, bananenijs, en alle andere zoete bananen-dingen die we al geprobeerd hebben. 
Je kunt diverse recepten voor bananensoep op internet vinden. Het schijnt een Antilliaans gerecht te zijn. Ik heb een the-best-of-recept gemaakt, waarin ik elementen uit diverse recepten combineer tot één nieuwe.
Als je nou van pittig houdt, voeg dan gerust een hele peper toe, of snij de peper in ringetjes en bak mee met het ui-mengsel. Voor ons is het scherp genoeg als de peper alleen al meekookt.

Ingrediënten
4 bananen
4 rode uien
6 flinke trostomaten
6 tenen knoflook
1 blik kokosmelk (400 ml)
1/2 rode peper (verwijder de zaadjes en de zaadlijsten)
1 stuk gember (3 cm)
1 eetlepel kerriepoeder
3 bouillontabletten (groente)
olie

Bereiding
Schil de ui en snij in fijne stukjes. Ontvel de tomaten door ze kruislings in te snijden even in een pannetje met kokend water te zetten. Haal ze daar na een paar minuten uit, en dan kun je het velletje er zo vanaf trekken.


Verhit in een pan met een dikke bodem een scheut olie. Bak hierin de gesnipperde uien aan. Pers er de knoflook boven uit en doe de halve peper er in zijn geheel bij. Snij de gember in grove stukken en voeg deze toe. Onthoud hoeveel stukken gember je toevoegt, want je moet ze er dadelijk weer uitvissen. Ik heb de gember in zo’n los theezakje gedaan, dan komen toch de smaken vrij, maar dan kan ik ze er in één keer weer uitvissen.
Snij het harde stukje uit de tomaten en snij de tomaat in stukken. Doe deze meteen in de pan. Roer steeds goed door. Als alle tomaat is toegevoegd, schil dan de banaan, snij deze in plakken en voeg ook toe. Roer even door en voeg dan de kerriepoeder toe.


Kook intussen iets meer dan 1 liter water in de waterkoker. Voeg 1 liter kokend water en de bouillontabletten toe. Breng aan de kook en blijf af en toe roeren. Ze zachter als het kookt en laat even doorkoken.
Roer op het laatst de kokosmelk er door heen. Warm nog even op.
Breng indien nodig op smaak met zout of peper of chilipoeder of meer water.

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *