De Kip

door | 23 dec 2018 | zoet

Mijn oma had vroeger een snoeppot in de vorm van een kip. Als we op bezoek geweest waren, dan mochten we altijd iets uit De Kip uizoeken voor we weer naar huis gingen. Nu waren we laatst op jacht naar cadeautjes voor het Kerst-dobbelspel (wij dobbelen wat af met de feestdagen) in een van de Kringloopwinkels die Wageningen rijk is. En daar kwam ik dit kippetje tegen! Is ze niet schattig? Ze is niet half zo groot en mooi als oma’s kip. Die was zo groot dat er zelfs Lange Jannen en lollies in pasten. En die was in kleur: het mandje was net riet en ze had een rode kam en volgens mij had ze bruin-met-zwarte vleugels. De oorspronkelijke kip is helaas gesneuveld, heb ik begrepen. Maar nu heb ik dus een eigen kippetje. Ik heb er een zakje Oud Hollandsche snoepjes in gekocht. Met van die roomboter-ruitjes en andere zuurtjes. Zulke snoepjes kregen we juist altijd bij mijn andere oma. Die bewaarde de snoepjes in een blikje in de kast.
Ik vind m’n kippetje zó leuk, dat ik ‘m gewoon zélf hou. Ik zoek wel een ander cadeautje voor het dobbelspel…

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *