Stoofpeertoetje

door | 25 dec 2018 | nagerecht, recept, zoet

Hebben jullie een fijne eerste kerstdag gehad? Wij ook! Mijn moeder was gezellig bij ons op bezoek in Wageningen, met een goede vriendin en mijn jongste broer. We hebben gezellig spelletjes gedaan en heerljik gegeten: Biefstuk a la Farah Diba; een recept van mijn oma. En kerstkalkoen a la Jamie. Morgen lezen jullie daar meer over, maar daar ben ik nu te moe voor.
Voor vandaag alleen even ons toetje. Naar een recept dat ik heb gevonden op het blog Brenda Kookt: Torentje van stoofpeertjes met vanillecrème
Als je al stoofpeertjes hebt (en mam had een bakje zelfgemaakte stoofpeertjes meegenomen!), dan is het een heel eenvoudig, maar toch heel feestelijk en vooral een zálig toetje.

Ingrediënten (voor 8 personen)
150 ml slagroom
75 gram suiker
250 gram mascarpone
stoofpeertjes (ongeveer 1,5 peertje per persoon)
1 pakje kletskoppen (3 per persoon)
1 reep witte chocolade
1 vanillestokje

Bereiding
Klop de slagroom met de suiker stijf met een mixer. Schrap het merg uit een vanillestokje en doe dat bij de slagroom. Klop de mascarpone er even kort doorheen.
Hak de reep witte chocolade in kleine stukjes en roer die door het slagroom-mascarpone mengsel. Leg op een schoteltje een kletskop. Doe daar een lepel slagroom-mascarpone mengsel op. Je hoeft het niet uit te smeren, het gaat vanzelf iets meer naar de rand als je het dadelijk een beetje aanduwt. Leg op het mascarpone-slagroom-mengsel een paar stukjes stoofpeertjes. Snij indien nodig de stoofpeertjes in stukken. De peertjes van mijn moeder waren zó heerlijk zacht dat ze bijna uit elkaar vielen als je ze probeerde op te pakken, dus wij hoefden ze niet in stukjes te snijden. Leg daar een kletskop op en duw even voorzichtig aan tot dit koekje stevig en recht ligt. Schep op die kletskop weer een lepel mascarpone-slagroom mengsel en leg daar weer een paar paar stukjes stoofpeer op. Leg daar weer een kletskop op en druk nog even voorzichtig aan. Eindig met een lepel slagroom-mascarpone mengsel en bovenop een mooi half stoofpeertje. Nou, ziet dat er niet gewéldig uit?

Zálig dit!!!!!

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *