Pulled turkey rendang

door | 27 dec 2018 | avondeten, brood, hoofdgerecht, Oosters, recept, vlees

Van het karkas van de kerstkalkoen heb ik nog ruim een pond (!) vlees af weten te plukken! Daar heb ik heerlijke broodjes pulled turkey rendang mee gemaakt… Is daar een goede Nederlandse vertaling voor? Voor “pulled”, in “pulled pork”, “pulled chicken”, “pulled turkey”? Draadjes vlees, misschien? Maar bij draadjes vlees, denk ik zelf meer aan runderstoof, eigenlijk…
Ik heb me er wel een beetje makkelijk van af gemaakt, met een kant en klare boemboe rendang. Maar ach, zo af en toe een pakje of een zakje, daar krijg je niks van…

Ingrediënten
restvlees van de kerstkalkoen *)
1 pakje boemboe rendang (boemboe voor licht pittig gestoofd vlees)
5 bospeentjes
100 gram taugé
1 zakje ijsbergsla
3 bosuitjes
8 – 12 afbakbroodjes
olijfolie

Bereiding
Pluk al het vlees van het karkas van de kalkoen.
Verwarm de oven voor en bak de broodjes af, volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verhit in een wokpan een scheut olie. En bak daar het vlees in aan.

Voeg dan de boemboe toe en de hoeveelheid water die op de verpakking staat aangegeven (in mijn geval 300 ml). Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur lekker even doorpruttelen tot de saus iets indikt.

Was intussen de bospeen, snij het loof er af (lekker voor het konijn!) en snij in schuine plakjes. Voeg de wortelplakjes toe en laat die een paar minuten meekoken.

Voeg tot slot de taugé toe. Roer en warm nog even door.

Snij intussen de bosui in schuine plakjes.
Snij de broodjes door en beleg elk broodje met een handje ijsbergsla. Schep daar een schepje kalkoen-wortel-taugé op. Strooi er een paar stukjes bosui over.

Eet smakelijk!

*) Als je nou geen kerstkalkoen hebt, dan kun je een kip- of kalkoenfilet koken in bouillon. Laten afkoelen en dat met twee vorken in draadjes trekken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *