Klassieke cachumber van ui en tomaat

door | 30 dec 2018 | avondeten, bijgerecht, Indiaas, recept, salade, vegetarisch

Een cachumber (ook wel “kochumbir” ) is een soort rauwkostsalade met een stevige smaak. Net zoiets als een Mexicaanse salsa. De groenten moeten zeer fijn gesneden worden. Het is lekker fris als salade bij het hoofdgerecht. De meeste cachumbers zijn op basis van rauwe ui. Ze schijnen graag rauwe ui te eten, in India, zowel om de smaak als om de beoogde gezonde eigenschappen. Om de adem na het eten weer wat te verfrissen kauwen ze  op een betelblad, kruidnagel of groene kardemom.

Ingrediënten
1 ui
2 tomaten
1/2 groene paprika
1/2 limoen
zout
een paar takjes koriander

Bereiding
Snij de ui zeer fijn. Was de tomaat, snij het harde stukje eruit en snij ook zeer fijn. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes. Hak het korianderblad zeer fijn. Pers het sap van de halve limoen uit en voeg daar het zout aan toe.

Meng alles goed en laat minstens een half uur staan om de smaken even goed te laten vermengen.
Giet voor het opdienen even het overtollige vocht af.

 

.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *