Cashewnotenburger

door | 3 jan 2019 | avondeten, burger, hoofdgerecht, recept, vegetarisch

Dit recept heb ik van mijn hartsvriendin, San. Wij kennen elkaar al vanaf de middelbare school en hoewel we al sinds mijn 17e niet meer bij elkaar in de buurt wonen, hebben we contact gehouden en zijn we hartsvriendinnen gebleven. San is -al heel wat jaar- vegetarisch. En niet voor het één of ’t ander, maar vegetariers weten wat lekker is! Écht! Deze vegaburger is echt zó  o n w i j s  lekker. Ik weet zeker dat zelfs de grootste vleesliefhebber hiervan smult en -belangrijker- het vlees níet mist… Deze burger heeft een geweldige smaak en heerlijke bite… Probeer ‘m maar eens. Ik weet zeker dat je me gelijk geeft!

Ingrediënten
200 gram gezouten cashewnoten
paneermeel
2 boterhammen, zonder korst
1 ui
1 ei
ketchup (2 eetlepels)
kruiden naar smaak (ik heb 1 koffielepel komijn + 1 koffielepel koriander gedaan)
sambal (als je ervan houdt — ik heb 1/2 theelepel gebruikt)
iets groens erbij staat mooi (peterselie, koriander — ik heb beide gedaan)

Bereiding
Maal de noten in de keukenmachine. Maal ze niet te klein, niet te groot. Doe de gemalen noten in een mengkom.
Snij de ui in kleine stukjes. Als je niet van rauwe ui houdt, dan kun je die er ook gebakken bij doen. Doe bij de gemalen noten. Verkruimel de boterhammen (dat doe ik ook in de keukenmachine). Doe bij de noten en de ui.
Doe het ei en de ketchup en de kruiden en de sambal erbij. Kneed goed door met je handen.

Verdeel het mengsel in vieren en kneed er burgers van. Haal ze door de paneermeel.

Bak ze in de koekenpan in olie. Voorzichtig omkeren.

Serveer je notenburger op een broodje met mayo, sla, tomaat, rode ui, ketchup en augurk!

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *