Ananas-mango-banaan crumble

door | 4 jan 2019 | banaan, nagerecht, oven, recept, zoet

Járen geleden heb ik, gezellig met mam en een tante, meegedaan met een paar kookworkshops. Daar hebben we toen, onder andere, deze “Braziliaanse crumble” gemaakt. Het recept dat we toen maakten staat ook in dit AH kookschrift. Het is een heerlijk en makkelijk toetje en het doet een beetje “tropisch” aan…  Ik heb het recept sindsdien iets aangepast. In het oorsponkelijke recept doe je er rum door. Maar die kun je ook gewoon weg laten. En vérse ananas is natuurlijk nog lekkerder, maar ’t kan ook heel goed met ananas uit blik, hoor!

Ingrediënten
150 gram bloem
150 gram boter (op kamertemperatuur)
150 gram lichtbruine basterdsuiker
75 gram geraspte kokos
1 zakje vanillesuiker
1 blik ananasschijven
1 bakje mangostukjes (200 gram)
2 bananen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een ovenschaal in met een beetje van de boter.


Giet de ananasschijven af en snij in kleinstukjes. Snij ook de mango in kleine stukjes en snij de banaan in halve plakjes. Doe al het fruit in de ovenschaal en strooi er het zakje vanillesuiker over.
Doe de boter met de basterdsuiker in een mengkom en snij de boter fijn met twee messen. Doe dan de bloem en de kokos erbij en kneed het met je handen tot een kruimelig deeg.

Verkruimel het deeg boven het fruit. Zet de ovenschaal in de oven en bak ongeveer een half uur tot het crumble-deeg goudbruin is.

Laat de crumble iets afkoelen en schep daarna op gebaksbordjes.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *