Na die overdaad aan suiker en vet, van gisteren, gooi ik er vandaag een gezonder recept tegenaan: havermout-banaan koekjes! Geheel verantwoord! Maar vooral lékker! Niet moeilijk te maken. En superhandig om mee te nemen als ontbijt voor onderweg, als je nét iets te laat bent opgestaan…

Ingrediënten
3 rijpe bananen
150 gram havermout vlokken
schaaltje gemengde noten
1 dessertlepel kaneel
handje cranberries

Bereiding
Verhit de oven voor op 180 graden.
Pel de bananen en prak ze in een mengkom fijn. Prak er de kaneel doorheen. Doe dan de havermoutvlokken, de noten en de cranberries erbij en roer goed door.


Leg een bakpapier op een bakplaat en leg er, een klein stukje uit elkaar, met een lepel hoopjes banaan-havermout mengsel op. Duw de hoopjes een beetje aan met de bolle kant van de lepel (of met een vork).


Bak de havermoutkoekjes ongeveer 20 minuten. Haal dan de bakplaat uit de oven, draai de koekjes om en zet nog een paar minuten minuten terug in de oven.
Haal ze er uit en laat afkoelen.

Eet smakelijk!

Volg en like:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial