Tray bake met pastinaak, zoete aardappel, bietjes en chipolataworstjes

door | 29 jan 2019 | aardappel, avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, oven, recept, snel, vlees

 Ik moet iets bekennen: dit is mijn allereerste tray bake… Dus ik loop echt hopeloos achter… de traybake trend is allang over zijn hoogtepunt en ik kom er nu pas achter hoe lekker en makkelijk het eigenlijk is.  Ik weet eigenlijk niet waarom ik niet eerder een “tray-bake” heb geprobeerd. Ik denk vooral omdat het er meestal uitziet alsof er gewoon wat willekeurige ingrediënten op een bakplaat zijn gekwakt en in de oven zijn geschoven. En dat kun je voor zo’n boodschappen-blaadje dan wel heel artistiek op de foto zetten, maar zoiets zet je toch je gasten niet voor? Maar op één of andere manier sprak dit recept (uit de Boodschappen van oktober 2018), me wél aan. En nu ben ik er dus achter dat het niet alleen heel lekker makkelijk en snel is, maar dat het dus ook echt súper lekker is! En het ruikt ongelooflijk lekker in huis! 
Ik had mijn bord nog niet eens leeg, of ik zat al te bedenken wat ik allemaal nog meer op de bakplaat zou kunnen doen… 
Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Ingrediënten
1 pakje voorgekookte bietjes (500 gram)
3 zoete aardappels (ongeveer 500 gram)
1 pastinaak (ongeveer 500 gram)
2 tenen knoflook
8-10 chipolata worstjes
1 eetlepel Italiaanse kruiden
100 gram feta
1 dl olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de zoete aardappels en snij ze, met schil en al, in parten. Snij de voorgekookte bieten ook in parten. Snij de pastinaak in dikke plakken van ongeveer 1 cm dik.

Bekleed een bakplaat (of twee — bij mij paste het niet op één bakplaat) met bakpapier en verdeel de aardappels, bieten en pastinaak erover.
Pers de knoflook uit en meng die door de olijfolie. Roer hier de Italiaanse kruiden door. Besprenkel de groenten met de olie en “hussel” de groenten met je handen goed door elkaar, zodat ze alles bedekt is met olie.
Prik het velletje van de worstjes in met een vork of een puntig mesje en leg ze op de groenten. Wrijf de worstjes nog even in met je olie-handen. Strooi er nog wat peper en zout over.
Zet de bakplaat in de oven. Draai, na ongeveer een kwartier, de worstjes om. Draai indien nodig de bakplaat ook een halve slag (zodat de voorkant áchter in de oven komt, en andersom).


Zet nog ongeveer een kwartier terug in de oven tot alles gaar is.
Verkruimel intussen de feta en bestrooi het geheel met feta.

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *