Tonijn-banaan salade

door | 2 feb 2019 | banaan, lunch, recept, salade, vis, voorgerecht

Dit bedénk je niet… Tonijn met banaan! Ik zou nooit (maar dan ook nooit!) tonijn en banaan combineren in één salade. Jullie wel? Maar dit recept kwam ik tegen in het Rondom Kaag en Braassem kookboekje (Alweer? Ja, alweer!), en omdat ik “tante” Ali die bij dit recept staat ken van vroeger, wilde ik het graag proberen. En natuurlijk ook een beetje omdat er banaan in zit. Al moet ik eerlijk zeggen dat we speciaal voor dit recept twee verse bananen gekocht hebben. Want de exemplaren die Edwin altijd meeneemt van de overblijf, die zijn allemaal nogal gebutst en bruin.
Ik zou deze combi nooit zelf bedacht hebben, maar het was heel lekker. Lekker knapperig door de paprika en de bleekselderij. En het zoete van de banaan was een goede tegenhanger voor het vissige van de tonijn. Ik denk zelfs dat dochterlief dit wel zou lusten als ze het zou proeven. Maar ja, het is niet gelukt haar zo ver te krijgen…
O, in het oorspronkelijke recept gaat ook nog sherry door de dressing, maar dat heb ik niet, dus dat heb ik er niet door gedaan.

Ingrediënten
2 blikjes tonijnstukjes in olie
2 bananen
2 stengels bleekselderij
1 rode paprika
4 bosuitjes
1 eetlepel kappertjes
50 ml mayonaise
50 ml ketchup
50 ml magere yoghurt
1 zakje ijsbergsla

Bereiding
Was de bleekselderij en snij deze in dunne boogjes. Was de paprika, snij doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in kleine stukjes. Snij de bosuitjes in dunne ringetjes. Doe bleekselderij, paprika, bosuitjes en kappertjes samen in een mengkom. Doe de mayonaise, ketchup, yoghurt, tonijn en de in plakjes gesneden bananen erbij.
Roer goed door.
Verdeel de ijsbergsla over een schaal (of over de bordjes) en verdeel daarover de tonijn-banaan-salade.
Breng indien nodig op smaak met peper.

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *