Thuiswerkdag! En dus verse, zelfgemaakte soep voor lunch! De spruitjes waren in de aanbieding, dus werd het spruitensoep. Ik twijfelde tussen deze versie met kerrie, of een versie met smeerkaas. Maar omdat de slagroom die nog in huis had tegen de houdbaarheidsdatum zat, heb ik voor de kerrie-versie met slagroom gekozen.
Maar die spruitjes-met-smeerkaas-soep ga ik vast ook nog wel een keer maken.
Deze was in ieder geval lekker!

Ingrediënten
1 zak spruiten
2 uien
1 aardappel
2 tenen knoflook
2 bouillontabletten (groente)
1 eetlepel kerriepoeder
200 ml slagroom
1 klont boter (ongeveer 25 gram)

Bereiding
Pel de ui en snij in stukken. Verwijder het schilletje van de knoflook en pers uit bij de ui.
Maak de spruiten schoon. Schil de aardappel en snij in stukken.


Verhit de boter in een braadpan en fruit daarin de ui en de knoflook aan. Voeg de kerriepoeder toe en bak die even mee. Blus af met 1 liter koud water en voeg de bouillontabletten toe. Voeg de aardappelstukjes en de spruiten toe. Breng aan de kook, zet half en laat een minuut of twintig doorkoken.
Schep één schep spruiten uit de pan en zet even apart in een schaaltje. Pureer de soep met een staafmixer.
Haal de pan van het vuur en voeg dan de slagroom toe en roer goed door.

Schep de soep op een bord (of in een soepkom) en schep er wat achtergehouden spruiten in.

Eet smakelijk!

Volg en like:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial