Roti met kip-kerrie

door | 10 feb 2019 | aardappel, avondeten, curry, hoofdgerecht, kip, recept, vlees

Dit is een recept van Edwin. Of nou ja, eigenlijk van een moeder van school. Edwin heeft het van haar geleerd toen ze samen in de kookploeg van het schoolkamp zaten. En ik heb het weer van Edwin geleerd. Of nou ja, eigenlijk alleen de curry. Want ik moet zeggen dat ik me (tot nu toe) nog nooit in het maken van het beslag of het bakken van de roti verdiept had. Pannenkoeken, dat is Edwin’s ding, bij ons thuis. Daar bemoei ik me niet mee.
Het “magic ingrediënt” is de Hindoestaanse massala! Het is echt de moeite waard om die te zoeken. Sommige grotere supermarkten hebben het. Of kijk eens bij de toko. Als je het écht niet kunt vinden, dan kun je ook gewoon kerriepoeder gebruiken, maar die Hindoestaanse massala maakt het echt veel lekkerder! 
Deze hoeveelheid was wel wat veel voor 4 personen. Wij hadden nog ongeveer een derde van de pan over. Daar heb ik inmiddels soep van gemaakt: gewoon wat kipbouillon erbij en een paar mie-nestjes. Neem ik morgen lekker mee naar mijn werk, voor in mijn lunchpauze. 

Ingrediënten voor de kip-kerrie
2 kipfilets
1/2 Chinese kool (of witte kool)
een paar handen sperziebonen
3 bospeentjes
6 aardappelen
2 uien
4 tenen knoflook
2 eetlepels Hindoestaanse Massala *)
3 bouillontabletten (kip)
olie

Ingrediënten voor de roti’s
400 gram bloem
3 eieren
400-500 ml melk
2 tenen knoflook
1 theelepel peper
1 theelepel zout
boter

Bereiding
Pel de ui en snij in stukken. Schil de aardappelen en snij in -niet te grote- stukken. Was de worteltjes en snij in plakjes. Maak de sperziebonen schoon en breek in twee of drie stukken. Snij de kool in dunne reepjes.
Knip de kip-filet in kleine stukken.


Verhit een scheut olie in een braadpan en bak daarin de ui en de uitgeperste knoflook aan. Voeg, als de ui glazig is geworden de Hindoestaanse massala toe en bak even mee, zodat de smaken extra naar boven komen. Verkruimel de bouillontabletten over de ui en blus af met een liter koud water. Voeg dan de kip en de in stukken gesneden aardappelen, wortels, sperziebonen en kool toe.

Breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat de kerrie-kip een half uurtje doorkoken met de deksel op de pan.

Maak intussen de roti’s. Doe de bloem in een beslagkom en doe de zout en peper erbij en pers de knoflook erboven uit. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en breek daar de eieren in. Voeg dan, beetje bij beetje, de melk toe en klop met een garde steeds een beetje bloem door het ei-melk mengsel. Je wilt in eerste instantie een dikke substantie, zodat je eventuele klontjes er makkelijk uit kunt kloppen. Voeg dan steeds meer melk toe. Het beslag moet dikker blijven dan bij “gewone” pannenkoeken.


Verhit wat boter in een koekenpan en bak daarin de roti-pannenkoeken. Als de bovenkant is gestold en de onderkant begint te bruinen, keer dan de roti om, om de onderkant te bakken.

Leg de roti op een bord en schep daar het kip-kerrie-mengsel op.
Scheur een stukje roti af en neem er een hap kip-kerrie bij.
Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *