Knoflooksoep

door | 16 feb 2019 | lunch, recept, soep, vegetarisch

Omdat mijn moeder morgen jarig is, ben ik vandaag al naar Leimuiden gegaan. Morgen komt Edwin met de kinderen en dan rij ik met hen weer mee terug naar huis. Ik heb dus niet gekookt, vandaag, maar ik had afgelopen week nog een soep gemaakt, die ik nog niet op mijn blog had gezet. Het was een heerlijke, eenvoudige soep, van aardappel en knoflook. Ik voel me wel een klein beetje schuldig, want ik had ‘m woensdag gemaakt… de dag voor Valentijnsdag! Dus als de kinderen amoureuze plannen hadden, dan heb ik die natuurlijk gruwelijk verpest… Maar ik heb ze niet horen klagen, hoor. En mijn collega’s ook niet, trouwens.

Ingrediënten
1 bol knoflook
1 ui
3 aardappels
2 bouillontabletten (groente)
500 ml melk
1/2 citroen
salie
olie
een scheutje slagroom (ongeveer 50 ml)
peper

Bereiding
Schil de ui en snij in stukken. Schil de aardappelen en snij in niet te grote stukken. Pel de knoflooktenen.


Verhit in een soeppan een flinke scheut olie en fruit daarin de ui aan. Pers de tenen knoflook erboven uit en voeg de aardappelstukjes toe. Bak alles aan tot de ui glazig is. Voeg dan 1 liter water en de bouillontabletten toe. Breng aan de kook en laat, met een deksel op de pan, koken tot de aardappel zacht is.
Pureer de soep met een staafmixer. Voeg dan de melk toe en breng tegen de kook aan.
Pers de halve citroen uit en giet het sap in de soep.


Knip of hak de salieblaadjes in dunne reepjes. Schep de soep op een bord of in een soepkom. Giet er een scheutje slagroom bij, strooi er wat versgemalen peper over en leg er wat reepjes salie op.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *