Zoete aardappelsoep

door | 24 feb 2019 | eenpansgerecht, lunch, recept, snel, soep, vegetarisch

Kokosmelk, kerrie, gember, knoflook en limoen is natuurlijk een gouden combinatie. Die komt heel vaak terug, in allerlei gerechten. Vandaag maakte ik tussendemiddag een soepje van wortel en zoete aardappel, met kokosmelk, kerrie, gember, knoflook en limoen. Ik had zo’n soeppakket (“Zoete aardappelsoep”) gekocht, omdat ik benieuwd was welk recept ze gebruikten. Nou, deze dus. Het zoete uit de winterpeen en de zoete aardappel combineert perfect met het zoete van de kokosmelk en de kerrie! En de peterselie en de zonnebloempitten smaakten er ook prima bij!

Ingrediënten
3 winterpenen
3 zoete aardappelen
2 sjalotten
2 tenen knoflook
1 stukje verse gember
200 ml kokosmelk
2 bouillontabletten (groente)
1/2 limoen
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel zonnebloempitten
1 bosje peterselie

Bereiding
Schil de wortelen en de zoete aardappelen en snij ze in kleine stukjes (van ongeveer 1 cm). Pel de uitjes en snij die in kleine stukjes. Pel de knoflook en snij die fijn. Schil de gember en snij in kleine stukjes.


Verhit een scheut olie in een diepe braadpan en bak hierin de wortel, zoete aardappel en ui een paar minuten aan. Voeg dan de knoflook, gember en kerriepoeder toe en roer goed door. Bak even kort aan en blus dan af met koud water. Doe de bouillonblokjes erbij en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan een minuut of tien doorkoken tot de blokjes wortel en zoete aardappel zacht zijn.
Pers ondertussen de halve limoen uit en hak de peterselie fijn. Hou een paar takjes peterselie apart om te garneren.


Haal dan de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Als de soep fijn genoeg is, zet dan de pan weer terug op het vuur en giet de kokosmelk toe. Breng opnieuw aan de kook en giet dan het limoensap erbij. Breng indien nodig op smaak met wat versgemalen peper.
Schep de soep in een kom en strooi er wat gehakte peterselie en wat zonnebloempitten over. Garneer met een takje peterselie.

Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *