Vandaag hadden we een lekkere, luie zondag. Het was ook geen weer om naar buiten te gaan, hè?
Onze dochter houdt enorm van mango en in een van mijn kookboeken (“kookgids WOK” van Siân Davies) kwam ik een recept tegen voor Zoetzure kip met mango. Nou, dat wilde ik wel eens proberen, natuurlijk.
We vonden het allemaal hartstikke lekker. En het is ook nog een heel makkelijk recept, eigenlijk.

Ingrediënten
2 kipfilets
2 prei
1 bakje taugé (125 gram)
1 bakje mangostukjes (175 gram)
1 glas mangosap (200 ml)
2 tenen knoflook
2 eetlepels ketchup
2 eetlepels honing
1 eetlepel witte wijn azijn
1 theelepel maizena
olie
zout en peper
rijst

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Knip de kipfilet in reepjes. Was de prei en snij in reepjes. Snij de mangostukjes in kleinere blokjes.
Verhit een scheut olie in een wokpan en bak daarin de kipreepjes aan. Doe daar, als de kip gaar is, de prei-reepjes bij.

Roerbak deze even aan en doe dan de helft van het mangosap en de mangoblokjes erbij en laat even zachtjes stoven. Roer intussen de ketchup, honing, wijnazijn en maizena door de rest van het mangosap.
Doe de taugé in de pan en roer even goed door. Giet dan het mango-mengsel erdoor en laat even kort doorkoken.
Breng op smaak met zout en peper.

Schep een schep rijst op en daarover een schep kip-mango.
Eet smakelijk!

 

Volg en like:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial