Bloemkoolsoep

door | 18 mrt 2019 | lunch, recept, soep, vegetarisch

Ik was erg blij dat ik thuis werkte, vandaag! Normaal werk ik in Utrecht, maar in verband met de verwachte drukte en vertragingen door de pensioen-acties van het OV-personeel, had ik vrijdag besloten dat ik vandaag thuis zou werken. En dat was een goede keus! Niet eens zozeer om de inderdaad flínke vertragingen en hutje-mutje-volle-treinen. Maar vooral omdat ik daardoor niet in Utrecht was tijdens het schietincident in de tram en de hele toestand die daarop volgde. Ik zat veilig en rustig thuis achter mijn laptop.
En tussendemiddag maakte ik deze overheerlijke, verse, vegetarsiche (vegan zelfs!) bloemkoolsoep.

Ingrediënten
1 bloemkool
1 ui
2 tenen knoflook
1/2 theelepel chili-vlokken
2 bouillontabletten (groente)
olijfolie
750 ml water

Evt voor de croutons:
4 witte boterhammen
1 theelepel Italiaanse kruiden
olie
zout en peper

Bereiding
Verwijder de bladeren van de bloemkool en snij de kool in roosjes. Pel en snipper de ui en hak de knoflook in kleine stukjes.


Verhit in een braadpan een scheut olie en bak daarin de ui tot deze glazig wordt. Doe de knoflook, chilivlokken en bloemkoolroosjes erbji en bak al roerend een paar minuten. Giet het water erbij en doe de bouillontabletten erbij. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag en laat ongeveer een kwartiertje doorkoken.


Haal de pan van het vuur en pureer de bloemkool.
Snij of scheur de korsten van de boterhammen en snij of scheur het brood in stukjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak daarin, al roerend, de stukjes brood. Strooi er wat peper en zout en Italiaanse kruiden over en blijf roeren tot de stukjes brood goudbruin en knapperig zijn.


Schep de soep in een kom of bord en doe er een handje croutons op.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *