Macaroni di pappa

door | 20 mrt 2019 | avondeten, hoofdgerecht, pasta, recept, rund, varken, vlees

“Ed en El, je kent ze wel. Echt zo’n heel gezellig stel. Soms kookt Ed, maar meestal El…” Edwin kookt af en toe. En als hij kookt is het vaak dít: Macaroni di pappa! Het ziet er misschien niet heel culinair uit, maar het is écht hartstikke lekker. Edwin’s macaroni gaat er in als koek. En het is elke keer weer nét een beetje anders: soms met ander gehakt (rund, varken, gekruid gehakt), soms met andere groenten (roerbakgroenten, nasi- en bami-groenten), soms met andere pasta (farfalle, fusilli, penne, gebroken spaghetti, of alle restjes pasta die we nog in huis hebben), soms met een andere kruidenmix (macaroni-mix in plaats van nasi-kruiden). Maar altijd met ham-uit-blik…  Ik kan me voorstellen dat je dreigt af te haken bij de aanblik van ham-uit-blik… Het ziet er, moet ik toegeven, niet heel smakelijk uit, met die gelei. Maar het smaakt echt best in dit gerecht. Probeer maar eens.
Soms eten we de macaroni met geraspte kaas, zoals vandaag. Soms met curry, ketchup en/of mayo, soms met satésaus of een gebakken eitje.
Het is altijd een pan vol en dus veel te veel voor ons vieren. De rest zetten we in de koelkast en eten we het (een van) de volgende dag(en) nog een keer.

Ingrediënten
300 gram gehakt (gemengd)
1 blik ham
400 gram roerbakgroenten (of nasi-/bami-groenten)
2 zakjes nasi kruidenmix
500 gram macaroni

Bereiding
Breng een flinke pan water aan de kook. Voeg de macaroni toe en roer de elleboogjes goed los.


Snij de ham in blokjes. Doe het gehakt en de hamblokjes in een wok en bak op niet te hoog vuur rul. Je hoeft geen olie toe te voegen, als je het rustig verhit, dan kun je het gehakt in eigen vet bakken. Als het gehakt rul is, voeg dan de kruidenmix en één glas water toe. Roer goed door. Voeg dan de roerbakgroenten toe en roer weer goed door. Laat op laag vuur lekker pruttelen.


Als de macaroni gaar is, giet dan het water af en doe het gehakt-groente-mengsel bij de macaroni in de pan.
Roer goed door.


Rasp eventueel wat kaas over de macaroni.
Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *