Waldorfsalade

door | 27 mrt 2019 | lunch, recept, salade, snel, vegetarisch

Ik twijfelde een beetje hoe ik dit recept zou noemen. Gewoon “Waldorfsalade” of dat ik er nog een bijvoeglijk naamwoord bij moest zetten, ofzo. Bijvoorbeeld “Magere Waldorfsalade” of “Skinny Waldorfsalade” ofzo.  Maar voor mijn gevoel zou ik de salade daar tekort mee doen. Ik heb dit recept naar een recept uit De Dikke Vegetariër en eigenlijk hoort ‘ie met mayonaise. Dus als je in plaats van mayo magere kwark gebruikt, dan is ‘ie wel echt heel erg verantwoord! En ik vind ‘m zelf dus gewoon veel lekkerder met kwark dan met mayo.
Maar ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik héb ’t zelf niet zo op recepten waarvan de meest vermeldenswaardige eigenschap is, dat je er niet dik van wordt… Als dat het beste is dat je kunt noemen over eten… laat dan maar zitten. Maar deze salade is echt onwijs lekker! En dus nog vegetarisch en verantwoord, ook nog! Ik vind ‘m zelf ’t lekkerste als ie flink peperig is. Het is dus echt een hartige salade. Maar voeg zelf gewoon maar peper en zout naar smaak toe.

Je kunt de salade -als je wilt- ook nog oppimpen met bijvoorbeeld druiven (even doorsnijden en indien gewenst de pitjes verwijderen) of partjes (verse!) mandarijn. Of, als je niet vegetarisch bent, met reepjes gerookte kip, ofzo. Maar eigenlijk heeft deze salade dat niet nodig. Bleekselderij, appel, walnoot, kwark en zout en peper: that’s all you need!

Ingrediënten
3 stengels bleekselderij
1 flinke appel
2 eetlepels magere kwark
1 hand walnoten (ongezouten)
versgemalen zout en peper

Bereiding
Was de stengels bleekselderij en snij het bovenste lelijke stuk én de bladerige top van de stengels af. Snij de stengel in de lengte door en snij daarna in reepjes. Hou een paar mooie blaadjes van de bleekselderij apart om te garneren. Schil de appel en verwijder het klokhuis en snij in kleine stukjes. Doe de stukjes bleekselderij, appel, kwark in een mengkom. Hou een paar mooie walnoten apart en  knijp de overige walnoten boven de mengkom fijn. Strooi er versgemalen peper en zout over en roer goed door. Proef even en voeg indien nodig nog wat extra zout en/of peper toe.


Schep wat salade op een bordje. Leg er wat mooi blaadjes van de bleekselderij op en maak af met een walnoot.  Eet smakelijk!

Bron: Dit recept (nou ja, eigenlijk de variant met mayo) heb ik uit De Dikke Vegetariër.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *