Wraps met gerookte kip, mango en munt-limoendressing

door | 10 apr 2019 | avondeten, hoofdgerecht, kip, recept, salade, snel, tortilla

Op dinsdagavonden zit ik op schilderles, dus heb ik niet zoveel tijd om te koken. En al helemaal niet om mijn foto’s uit te zoeken en een blogje te schrijven. Onderweg naar huis van mijn werk, in de trein, zat ik al een beetje te denken wat we zouden eten. In eerste instantie dacht ik aan risotto met asperges. Maar toen beddacht ik dat er nog roti’s van zaterdag in de koelkast lagen. Misschien zouden we daar wraps mee kunnen eten, ofzo?
Afgelopen zomer hadden we een team-uitje en had een collega súper lekkere wraps meegenomen. Met gerookte kip, wortels, avocado en een limoen dressing.
Ik wist niet meer precies wat er in die wraps zat, dus in de buurtsuper heb ik ’t een en ander meegenomen wat ik me meende te herinneren… Thuis heb ik het recept erbij gezocht. Ik had wel een paar ingrediënten meegenomen die niet in het oorspronkelijke recept zaten. Maar ach, dat maakt eigenlijk niet uit. De wraps (nou ja, eigenlijk vooral de vulling) waren héérlijk!
Dus als je een keer een makkelijke maaltijd nodig hebt, maar niet aan de friet, diepvriespizza of kant&klaar lasagna wilt… maak dit!
Enne… ik weet niet hoe dat met jullie gaat met gerookte kipfilet? Maar ik móet daar van snoepen als ik ’t aan ’t snijden ben. Om te zorgen dat er wel nog wat over blijft voor in het gerecht, doe ik de gesneden kipfilet meteen in een mengkom met de “dressing”. Als er een laagje mayo en kwark om heen zit, dan is de neiging om stukjes te stelen toch ietsje minder. 

Ingrediënten
1 gerookte kipfilet
6 bospeentjes
1/2 komkommer
1 rode ui
1 rode paprika
1 mango (eetrijp)
een paar takjes munt
1 limoen
1 avocado (eetrijp)
2 lenteuitjes
2 eetlepels mayonaise
4-5 eetlepels magere kwark
1 zakje sla-melange
zout en peper
12 roti’s (of kleine tortilla-wraps)

Bereiding
Snij de gerookte kipfilet in stukjes en doe de stukjes in een mengkom. Doe de mayo en de kwark erbij.
Was de wortels en snij ze in plakjes. Als de plakjes een beetje groot zijn, snij ze dan door. Pel de ui en snij die ook in kleine stukjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine stukjes. Schil de (halve) komkommer. Snij tweemaal in de lengte door (dus in kwarten), zodat je makkelijk de zaadjes weg kunt snijden. Snij vervolgens in kleine stukjes. Snij het vruchtvlees van de mango aan beide kanten langs de pit. Schil die stukken en snij in kleine stukjes. De resterende vruchtvlees dat nog aan de pit zit, laat ik altijd afkluiven door dochterlief. Maar je kunt het er natuurlijk ook zelf zoveel mogelijk vanaf snijden. Snij de lenteui in ringetjes. Snij de avocado middendoor en “breek” hem in tweeën. Verwijder de pit. Als je avocado goed rijp is, dan kun je het schilletje er gewoon vanaf trekken. Snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Doe alle fijngesneden groenten bij de gerookte kip in de mengkom. Snij de limoen doormidden en pers het sap uit. Giet het sap over de groenten. Snij de muntblaadjes fijn en roer vervolgens alles goed door. Breng de kipsalade indien nodig op smaak met wat versgemalen peper en zout.

Verwarm de roti’s (of tortillas/wraps) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg een handje sla op de roti en doe er een schepje kipsalade op. Rol strak op. Steek er eventueel een prikkertje in om ze opgerold te houden.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *