Tilapia met sperziebonen en mango in gembersaus

door | 15 apr 2019 | avondeten, hoofdgerecht, Oosters, recept, rijst, snel, vis

Omdat dochterlief er een weekje niet is (ze is met school naar Zuid-Engeland), halen wij even ons hart op met vis eten. Vanavond aten we Tilapia-filet met mango en sperziebonen. Als we wél vis eten, als ze thuis is, dan maak ik er meestal een vis-vrije variant naast. Dan hou ik de vis bijvoorbeeld apart en bak ik er een kipfiletje, ofzo, bij. Als ze weer thuis is, dan ga ik dit gerecht vast ook nog wel eens zonder-vis maken, denk ik. Met kip-reepjes, ofzo, want ze houdt wél heel erg van mango!

Ingrediënten
2 tilapiafilets (vers, of ontdooid)
500 gram verse sperziebonen
1 bakje mangostukjes (200 gram, of 1 kleine mango)
4 bosuitjes
sap van 1/2 citroen
2 eetlepels gembersiroop
2 bolletjes gember
2 eetlepels oestersaus
olijfolie
zout en peper

Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Maak de sperziebonen schoon: haal ze af en knak één maal door. Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water beetgaar. Snij de mango in kleine stukjes/plakjes. Snij de bosuitjes in ringen. Snij de gemberbolletjes fijn.


Dep de tilapiafilets droog met een keukenpapiertje. Halveer de filets in de lengte en snijd ze vervolgens in stukken. Verhit de olie in een wok en roerbak de stukken tilapia een paar minuten. Doe dan de fijngesneden gember en de bosuitjes erdoor en bak ze 1 min. mee. Schep dan de mango en de sperziebonen erdoor. Roer het citroensap, de gembersiroop en de oestersaus door elkaar en schep dit door de vis. Verwarm het gerecht nog een paar minuten zachtjes door.


Serveer met rijst
Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *