Couscous met aubergine en tonijn

door | 16 apr 2019 | avondeten, hoofdgerecht, recept, snel, vis

Onze derde dag vis op rij. Wij zijn het nog niet zat, hoor. Jullie toch ook nog niet? Voor vanavond had ik een beetje snel en makkelijk vis-recept opgezocht. Het komt uit zo’n supermarkt-blaadje, ik weet alleen niet meer precies uit welke… [Update: ik heb ’t even opgezocht, het was Allerhande!]
Ik twijfelde een beetje, want op dinsdagavond staat ook de kar van de visboer in de wijk, dus ik zou ook iets met verse vis kunnen maken. Maar op dinsdagavond heb ik ook teken- en schilderles, en dan heb ik dus niet zo heel veel tijd om uitgebreid te koken. Daarom vanavond even een snel recept met tonijn uit blik en couscous. En voor morgen het ik bij de visboer kabeljauw gekocht. Morgen is mijn vrije dag, dus heb ik lekker alle tijd. Ik ga nog even bedenken wat ik daar morgen mee ga maken.

Ingrediënten
1/2 tablet groentebouillon
1 pak couscous (275 gram)
1 citroen
3 kleine uien (of 1 grote)
1 aubergine
1 schaaltje rozijnen (50 gram)
1/2 kopje water
1 blik tonijn op zonnebloemolie (145 gram)
een paar takjes verse munt
olijfolie
peper en zout

Bereiding
Wel de couscous, volgens de aanwijzingen op de verpakking, in kokend water met de halve groentebouillontablet. Pel en snipper de ui. Snij de aubergine eerst in plakken en daarna in blokjes van (ongeveer) 1×1 cm.


Rasp de schil van de citroen. Snij daarna de citroen in twee helften (hou eventueel een plakje citroen apart voor de garnering) en pers die uit.
Verhit een flinke scheut olie in een wokspan en fruit daarin de ui even aan. Voeg daarna de blokjes aubergine toe. Bak even aan en doe dan het citroenrasp, de rozijnen en het citroensap erbij in de pan. Voeg een half kopje water toe en stoof de aubergine met de deksel op de pan in een minuut of tien gaar. Roer de couscous los met een vork en voeg tot aan de pan. Snij de muntblaadjes in reepjes (hou eventueel een paar blaadjes munt apart voor de garnering). Roer de tonijn (met de olie) en de muntreepjes door de couscous-auberginestoof.
Breng op smaak met peper en zout.


Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *