Griekse yoghurt met aardbeien

door | 28 apr 2019 | Hollands, ontbijt, recept, zoet

Dit is wat mij betreft hét perfecte zondagochtend ontbijtje: griekse yoghurt met verse aardbeien. Héérlijk!
Toen Edwin en ik verkering hadden, woonde hij in Dordrecht en ik woonde op kamers in Wageningen. In de weekenden ging ik natuurlijk vaak naar hem toe. Op zaterdag deden we gezellig samen boodschappen en gingen we de stad in. We kochten dan vaak een emmer boeren yoghurt bij een kaasboer op de Reeweg, vlakbij waar hij toen woonde. Daar kochten we dan een bak verse aardbeien bij. En op zondagochtend, na het uitslapen, smikkelden we dat lekker saampjes op. Zo’n hele emmer en zo’n hele bak met zijn tweetjes… Inmiddels zijn we ruim 25 jaar verder en delen we dezelfde hoeveelheid yoghurt en aardbeien met zijn vieren… want onze kinderen vinden het ook heerlijk.
En jaja, ik weet wel dat die suiker erover niet echt gezond en lijn-technisch verantwoord is. Maar mét vinden we zóó lekker!
Het voelt een beetje gek om hier een recept bij te schrijven. Want dit kún je niet verkeerd doen. Maar vooruit…

Ingrediënten
1 bak verse aarbeien (1 pond)
1 emmer griekse yoghurt (1 liter)
fijne kristalsuiker (naar smaak)

Bereiding
Was de aardbeien voorzichtig. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Snij de kontjes van de aarbeien en snij ze doormidden.
Doe een paar flinke scheppen (ongeveer 250 ml) griekse yoghurt in een schaaltje. Doe de aarbeien erop. Schepje suiker erover. Smullen maar!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *