Traybake met zoete aardappel en voorgegaarde barbecueworstjes

door | 2 mei 2019 | aardappel, avondeten, hoofdgerecht, oven, recept, varken, vlees

Of ik altijd energie en tijd heb om te koken? Eh, nee, niet altijd, eerlijk gezegd. Op sommige dagen heb ik echt geen fut. Dat is dan wel een signaal dat ik even wat rustiger aan moet doen. En ook wij eten heus wel eens pizza of frietjes. Maar die zet ik natuurlijk niet op mijn blog.
Op sommige dagen kook of bak ik wel drie of vier dingen en als ik er daar maar één van op mijn blog zet, dan heb ik een reserve voor zulke dagen. En soms heb ik helemaal geen tijd, dan sla ik gewoon een dagje over.
Doorgaans is mijn energie zo aan ’t eind van de week wel wat minder. Vandaag, na drie dagen Utrecht, is de koek ook even op. Afgelopen week ben ik met de auto naar Utrecht (naar mijn werk) geweest: manlief had de auto niet nodig omdat het vakantie was, en op de weg is het een stuk rustiger waardoor het wel te doen is, met de auto van/naar de Uithof. Op de terugweg was er toch wat file op de gebruikelijke route en reed ik “binnendoor” langs Zeist, Austerlitz, Woudenberg en Maarsbergen om de file te vermijden. En zo reed ik door práchtige bossen: dat lichte, frisse groen vind ik zóóó mooi! Dus ondanks dat ik er wat langer over deed, was het geen straf om een stukje om te rijden…
Toen ik eenmaal thuis was, was ik wel aardig moe. En dus aten we het ideale gerecht voor als je niet zoveel energie hebt: traybake!
Was en schil wat je zoal in huis heb. Snij in stukken, kwak op een bakplaat, sprenkel er wat olijfolie over en schuif in een voorverwarmde oven. Zet een timer en ga lekker even op de bank zitten (dan heb je mooi tijd om even te chatten met een vriendin!) en voilá: het eten is klaar! Nou, is dat ideaal of is dat ideaal?
En het is nog súper lekker ook nog!

Ingrediënten
2 zoete aardappels
1 courgette
5 bospeen
2 uien
2 paprika’s
4 niet te grote aardappelen
1/2 bakje cherry tomaten
3 stengels bleekselderij
50 gram spek
1 pakje voorgegaarde barbecue worstjes
olijfolie
zout & peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de zoete aardappele en snij in stukken. Was de courgette en snij in plakken. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in repen. Was de bospeen, snij het kopje en het kontje eraf en snij in grove stukken.
Schil de aardappelen en snij in dikke plakken.
Snij de stengels bleekselderij in stukken.
Bekleed een bakplaat (of twee bakplaten — bij mij past het niet op één…) met een bakpapier en verdeel de gesneden groenten erover.
Sprenkel ruim olijfolie over de groenten en strooi er versgemalen peper en zout over.
Snij de plakjes spek in stukken en verdeel die over de groenten en leg tot slot de worstjes erop.

Zet de bakplaat in de oven en bak in 45 – 60 minuten gaar. Hoe lang precies ligt een beetje aan de stand van je oven en hoe grof of fijn je de groenten hebt gesneden. Hou het gewoon een beetje in de gaten.
Haal de bakplaat uit de oven en laat ietsje afkoelen.


Schep een beetje van alles op een bord. En serveer, indien gewenst, met ketchup en/of mayo.
Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *