Wortel-pastinaaksoep met gember en sinaasappel(sap)

door | 9 mei 2019 | lunch, recept, soep, vegan, vegetarisch

Vandaag werkte ik thuis. Deze week op donderdag in plaats van vrijdag, zodat ik met onze dochter naar de KNO-arts kon. Tussendemiddag maakte ik deze wortel-pastinaak-soep. Leek me wel lekker met gember en koriander en sinaasappel(sap). Toen ’t  eindelijk lang genoeg had gekookt (niet dat dat nou zó lang duurde, maar ik rámmelde), nam ik een hap en… hmpf, dat was niet helemaal wat ik verwacht had. Ik verwachtte hartig en kruidig, maar de eerste smaak was zuur… Niet vies, ofzo, maar gewoon heel anders dan ik had gedacht.
Een beetje vreemd, maar wel lekker. Zoiets.

Heel voorzichtig vroeg ik aan man- en dochterlief wat zij ervan vonden… Ik verwachtte dat ze heel subtiel zouden opmerken dat ’t “bijzonder” was, ofzo. Maar niets is minder waar: “LEKKER!” “Hééérlijk!”
Dus…!

Ingrediënten
2 pastinaken
2 winterpenen
1 ui
1 teen knoflook
250 ml sinaasappelsap
3 gemberbolletjes
1 eetlepel gemalen koriander
2,5 bouillontablet (groentebouillon)
olijfolie

Bereiding
Schil en snipper de ui. Verhit een scheut olie in een braadpan en fruit daarin de ui. Pers de knoflook erboven uit en fruit die even mee. Schil de wortelen en de pastinaak en snij ze in niet te dikke plakjes (of blokjes). Bak die even mee met de ui en strooi dan de koriander erover. Snij de gemberbolletjes fijn en voeg die ook toe.
Giet een liter water in de pan en doe de bouillontabletten en de gember erbij.
Breng de soep aan de kook en laat zachtjes doorkoken, met de deksel op de pan, tot de wortel en de pastinaak zacht zijn.


Haal de pan van het vuur (altijd de pan van het vuur halen voor je gaat pureren!) en pureer de soep met een staafmixer. Giet de sinaasappelsap erbij en breng opnieuw aan de kook.


Schep in een bord of kom.
Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *