Thaise soep met bleekselderij en zoete aardappel

door | 29 mei 2019 | curry, eenpansgerecht, Oosters, recept, soep, vegan, vegetarisch

Hebben jullie dat nou ook? Dat als een gerecht goed lukt, dat je dan extra goed in je hum bent? Niet? Oh, ik wel… (Of: Ja? Ik dus ook!) En dan helemaal als het om een soep gaat. Deze soep is daar echt een voorbeeld van. Dat ik vandaag vrij ben (en dus kan uitslapen tot 7 uur) zal ook wel enigszins mee helpen.Maar ik hou gewoon heel erg van soep (echt?), en als die dan onwijs lekker is, én de foto’s lukken ook nog, nou, dan kan mijn dag niet meer stuk!
Soms lukt een soep namelijk wel (als in: dat ie erg lekker is), maar dan is het nogal moeilijk om er foto’s van te maken… Dan wil mijn camera maar níet scherp stellen op het soep-oppervlak. Maar daar had ik vandaag geen last van. Ongetwijfeld door de cherrytomaatjes en de blaadjes koriander.
Het is wel een vrij pittige soep, maar niet té pittig. De kokosmelk blust net genoeg. Die tomaatjes zijn er ook erg lekker in: de geven net een frisse noot. Dus zet gewoon een schaaltje doorgesneden cherry tomaatjes op tafel, voor de liefhebbers.
Ik heb de rode curry pasta van Fairtraide gebruikt. Sinds ik weet dat die geschikt is voor vegetariers koop ik meestal die als ik curry pasta nodig heb. De rode is wel “pittig” (2 van de 3 pepertjes). Als je niet zo heel erg van pittig houdt, gebruik dan iets minder: bijvoorbeeld de helft of driekwart van de pasta. Voor ons was deze hoeveelheid, het hele pakje op deze hoeveelheid soep, nét te doen: wel pittig, maar niet té…

Ingrediënten
4 stengels bleekselderij
3 zoete aardappels
1 grote ui (of 2 kleine)
1 teen knoflook
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 pakje rode curry pasta
2 bouillontabletten (groentebouillon)
olijfolie
zout & peper
een paar takjes koriander
1 bakje cherrytomaatjes

Bereiding
Pel en snipper de ui. Pers de knoflook uit. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Snij de bleekselderij in stukjes. Verhit een scheut olie in een braadpan en fruit daarin de ui en de groenten aan. Voeg de curry pasta toe en roer goed door. Bak even aan.


Blus af met 1 3/4 liter water en voeg de bouillontabletten toe. Breng aan de kook en laat op een zacht pitje pruttelen tot de zoete aardappel zacht is (prik er even in met een vork).

Als de groenten zacht zijn, haal dan de pan van het vuur en pureer de soep met een staaf mixer.
Voeg de kokosmelk toe en breng opnieuw aan de kook. Proef de soep even en voeg indien nodig nog wat extra zout en peper toe.

Was de cherrytomaten en snij ze doormidden. Haal de blaadjes koriander van de takjes af.
Schep de soep in een soepkom of bord en leg er een stuk of vier/vijf halve cherrytomaten in. Leg er een paar blaadjes koriander op.
Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *