Oosterse miesoep met spinazie en aardappel

door | 7 jun 2019 | aardappel, eenpansgerecht, lunch, Oosters, recept, soep, vegetarisch

Vrijdag is niet alleen thuiswerkdag en dus soepdag voor mij, maar vrijdag is ook noedeldag voor zoonlief! Op vrijdag mogen ze namelijk altijd van die instant noodles mee naar school voor tussendemmiddag. En dat maakt vrijdag toch wel één van de leukste dagen van de week. Alleen maandag is nóg leuker, hoor ik net, want dan heeft ‘ie gym. Maar die kant&klaar noodles, die mogen alleen maar op vrijdag van de juf. Ik geef haar groot gelijk, want de hele klas ruikt daar natuurlijk nog úren naar… Maar vandaag is het studiedag en dus geen good noodles. We hebben die noodles trouwens een beetje aan banden gelegd: ik koop nog maar twee pakjes per week, want hij blíjft ze eten….
Maar nu ik thuiswerkdag had en zoonlief ook thuis was, besloot ik zelf een noodlesoep te maken. Lekker met een Oosters tintje door de gember siroop en de citroengras. Hij was dól-enthousiast. Moet ik vaker doen, noodle-soep maken… 

Ingrediënten
2 mie-nestjes
3 handen vol verse bladspinazie (150 gram)
2 aardappelen
1 ui
2 tenen knoflook
1 stengel citroengras (sereh)
2 bouillontabletten (groentebouillon)
2 eetlepels gembersiroop
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepel olijfolie

Bereiding
Pel de ui en snipper de ui. Verhit de olie (zowel de sesamolie als de olijfolie) in een braadpan en fruit daarin de ui licht aan. Pers de knoflook boven de pan uit en bak het eten aan tot de ui glazig is.Doe de stengel citroengras erbij en bak even mee. Blus af met de gembersiroop. Schil de aardappelen en snij in  blokjes van ongeveer 1 cm. Bak even aan en doe dan de spinazie erbij in de pan.

Als de spinazie geslonken is, doe dan de bouillontabletten en één liter water in de pan. Breng aan de kook en zet dan op een laag pitje en laat koken tot de aardappel zacht is. Breek dan de mie-nestjes boven de soep stuk en kook door tot de mie gaar is.

Schep de soep in een bord of kom.
Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *